tiramisu
Desserter

Tiramisu med hvid chokolade og jordbær

Tiramisu er nok den mest populære og mest kendte italienske dessert. Her er den anrettet i glas og med hvid chokolade og jordbær

Tiramisu med hvid chokolade og jordbær til 6 personer

 

DET SKAL DU BRUGE TIL TIRAMISU MED HVID CHOKOLADE OG JORDBÆR

2 æggeblommer (1 bæger pasteuriserede)
3 spsk. sukker
1½ æggehvide (1 bæger pasteuriserede)
250 g mascarpone
korn af ½ vaniljestang
50 g hvid chokolade
1 dl piskefløde
 

Endvidere

4 spsk. instant-kaffepulver
1½ dl kogende vand
4-6 spsk. marsala
1 pakke ladyfingers
 

Pynt

mørk chokolade i høvlede flager
8-12 flotte jordbær

PRØV OGSÅ: Tiramisu-kage
 

Opskrift - sådan laver du tiramisu med hvid chokolade og jordbær

1. Pisk æggeblommerne med 2 spsk. sukker. Stil det til side. Pisk æggehviderne stive, tilsæt resten af sukkeret, og pisk, til æggehviderne er helt stive. Stil det til side. Vend mascarpone og vaniljekorn sammen. Smelt den hvide chokolade over vandbad. Lad den afkøle let, og rør den i mascarponecremen. Tilsæt æggeblommerne. Fold omhyggeligt de stiftpiskede æggehvider i. Pisk piskefløden til let flødeskum, og vend den i æggemassen.

2. Opløs kaffepulveret i kogende vand i en stor flad skål; tilsæt marsala, og lad det afkøle.

3. Del evt. din tiramisu med en skarp kniv, så de passer til fadet/glassene. Dyp én ladyfinger ad gangen i kaffeblandingen, så kun den underste del af kiksen bliver våd. Læg kagerne i bunden af fadet/glassene, så det hele er dækket. Læg et 2½ cm tykt lag creme over kagerne; læg endnu et lag ladyfingers, og slut af med cremen. Stil desserten på køl, gerne i 3-4 timer. Drys din tiramisu chokolade og jordbær.

PRØV OGSÅ: Tiramisu med citron og chokolade