tiramisu
Desserter

Tiramisu med citron og chokolade

af Camilla Zarah Lawes 22. januar 2010
Foto: Columbus Leth
En italiensk drøm af en dessert. Lækker luftig og cremet på én gang. Få opskriften på tiramisu med citron og chokolade her

Tiramisu med citron og chokolade

 

Det skal du bruge tiramisu med citron og chokolade

4 spsk. instant-kaffepulver1½ dl kogende vand4-6 spsk. marsala2 æggeblommer (1 bæger pasteuriserede) + 2 spsk. rørsukker1½ æggehvide (1 bæger pasteuriserede) + 1 spsk. rørsukker250 g mascarponekorn af ½ vaniljestang1 dl piskeflødeFintrevet skal af ½ storØkologisk citron

Endvidere1 pakke ladyfingers

Pynt50 g mørk chokolade, hakket fintrevet skal af ½ citron

PRØV OGSÅ: Tiramisu med hvid chokolade og jordbær

 

Opskrift - sådan laver du tiramisu med citron og chokolade

1. Opløs kaffepulveret i vandet i en stor, flad skål; tilsæt marsala, og lad det køle af. Pisk æggeblommerne kraftigt til en let masse med sukkeret. Pisk æggehviderne stive, og pisk sukkeret ud i æggehviderne, til de er helt stive.

2. Vend mascarpone og vaniljekorn i æggeblommerne, og fold omhyggeligt de stiftpiskede æggehvider i. Pisk piskefløden til let skum, og vend den i æggemassen sammen med citronskallen. Del evt. kagerne, så de passer til det valgte fad. Dyp én ladyfinger ad gangen i kaffeblandingen, så kun den underste del bliver våd. Læg kagerne i fadet, så bunden er dækket. Læg et 2½ cm tykt lag creme oven på kagerne, derpå endnu et lag kager og til sidst et lag creme. Sæt desserten på køl, gerne i 3-4 timer. Drys med chokolade og citron før servering.

PRØV OGSÅ: Rugbrødslagkage med italienske bær