

Tiramisu med citron og chokolade
INGREDIENSER
- 4 spsk. instant-kaffepulver
- 1½ dl kogende vand
- 4-6 spsk. marsala
- 2 æggeblommer (1 bæger pasteuriserede) + 2 spsk. rørsukker
- 1½ æggehvide (1 bæger pasteuriserede) + 1 spsk. rørsukker
- 250 g mascarpone
- korn af ½ vaniljestang
- 1 dl piskefløde
- Fintrevet skal af ½ stor
- Økologisk citron
Endvidere
- 1 pakke ladyfingers
Pynt
- 50 g mørk chokolade, hakket fintrevet skal af ½ citron
1. Opløs kaffepulveret i vandet i en stor, flad skål; tilsæt marsala, og lad det køle af. Pisk æggeblommerne kraftigt til en let masse med sukkeret. Pisk æggehviderne stive, og pisk sukkeret ud i æggehviderne, til de er helt stive.
2. Vend mascarpone og vaniljekorn i æggeblommerne, og fold omhyggeligt de stiftpiskede æggehvider i. Pisk piskefløden til let skum, og vend den i æggemassen sammen med citronskallen. Del evt. kagerne, så de passer til det valgte fad. Dyp én ladyfinger ad gangen i kaffeblandingen, så kun den underste del bliver våd. Læg kagerne i fadet, så bunden er dækket. Læg et 2½ cm tykt lag creme oven på kagerne, derpå endnu et lag kager og til sidst et lag creme. Sæt desserten på køl, gerne i 3-4 timer. Drys med chokolade og citron før servering.
PRØV OGSÅ: Rugbrødslagkage med italienske bær