Mad
21. februar 2022

Tiramisu med citron og chokolade

En italiensk drøm af en dessert. Lækker luftig og cremet på én gang. Få opskriften på tiramisu med citron og chokolade her
Af: Camilla Zarah Lawes
Tiramisu med citron og chokolade

Foto: Columbus Leth

En italiensk drøm af en dessert. Lækker luftig og cremet på én gang. Få opskriften på tiramisu med citron og chokolade her

INGREDIENSER

  • 4 spsk. instant-kaffepulver
  • 1½ dl kogende vand
  • 4-6 spsk. marsala
  • 2 æggeblommer (1 bæger pasteuriserede) + 2 spsk. rørsukker
  • 1½ æggehvide (1 bæger pasteuriserede) + 1 spsk. rørsukker
  • 250 g mascarpone
  • korn af ½ vaniljestang
  • 1 dl piskefløde
  • Fintrevet skal af ½ stor
  • Økologisk citron

Endvidere

  • 1 pakke ladyfingers

Pynt

  • 50 g mørk chokolade, hakket fintrevet skal af ½ citron
Annonce

1. Opløs kaffepulveret i vandet i en stor, flad skål; tilsæt marsala, og lad det køle af. Pisk æggeblommerne kraftigt til en let masse med sukkeret. Pisk æggehviderne stive, og pisk sukkeret ud i æggehviderne, til de er helt stive.

2. Vend mascarpone og vaniljekorn i æggeblommerne, og fold omhyggeligt de stiftpiskede æggehvider i. Pisk piskefløden til let skum, og vend den i æggemassen sammen med citronskallen. Del evt. kagerne, så de passer til det valgte fad. Dyp én ladyfinger ad gangen i kaffeblandingen, så kun den underste del bliver våd. Læg kagerne i fadet, så bunden er dækket. Læg et 2½ cm tykt lag creme oven på kagerne, derpå endnu et lag kager og til sidst et lag creme. Sæt desserten på køl, gerne i 3-4 timer. Drys med chokolade og citron før servering.

PRØV OGSÅ: Rugbrødslagkage med italienske bær

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.