Desserter

Tærte med rabarber

af Camilla Zarah Lawes 27. april 2009
Foto: Columbus Leth
Smag på foråret med denne lækre rabarbertærte med æblecidersirup og mascarponecreme

Mørdej:175 g hvedemel125 g smør1 æg3 spsk. flormelis

Endvidere:tørrede bønnerfolietærteform med løs bund,20 cm i diameter

Fyld:500 g rabarber i 2 cmtykke skiver80 g rørsukker

Sirup:2 dl pærecidersaft af ½ citron3 spsk. rørsukker

Mascarponecreme:250 g mascarpone2-3 spsk. flormeliskornene fra ½ god vaniljestang

Hak smørret fint, smuldr det sammen med melet, og saml dejen med ægget. Tilsæt flormelis, og lad dejen hvile koldt i 1 time. Bland evt. dejen i en foodprocessor, og kør den, til dejen slipper. Rul dejen tyndt ud, læg den i et smurt tærtefad, og prik den med en gaffel. Beklæd dejen med sølvpapir, og fyld bønnerne i, så dejen ikke glider ned ad siderne.

Forbag bunden i ca. 15 minutter i en 175° varm ovn. Fjern bønner og sølvpapir, og gem bønnerne til næste gang, du bager tærte. Læg rabarberskiverne helt tæt, drys let med rørsukker, og læg et lag rabarber til over. Drys det resterende sukker over, og bag tærten midt i ovnen ved 175° i ca. 45 minutter.

Kog pærecider med citronsaft og sukker. Lad det småkoge i små 10 minutter til en sirup, der koger med 1 cm store bobler. Pas på med for meget varme. Hæld siruppen over den lune kage. Rør mascarponen med flormelis og vaniljekorn. Servér tærten med iskold marcarponecreme.