risalamande
Desserter

Sund risalamande opskrift

af Diætist Hanne Møller, SlankeDoktor.dk 31. oktober 2011
Selvom du godt vil være sund, behøver du ikke at undvære risalamande i julen

Sund risalamande

DET SKAL DU BRUGE

Ingredienser til 6 personer

1 dl Vand 80 g Grødris 2 dl Vaniljecreme 10%, Karoline 15 g Mandler 5 dl Minimælk

Er du mere til den klassiske risalamande, så prøv vores opskrift på risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce. Få opskriften her

Sådan laver du denne risalamande opskrift

• Risene drysses ned i det kogende vand og koger ca. 2 min. • Mælken tilsættes og bringes i kog under omrøring. • Grøden koges under låg ved svag varme og omrøres jævnligt. Kogetid fra 35 min til 1 time, alt efter hvilken type ris, man bruger. Den færdige grød afkøles. • Mandlerne hældes over med kogende vand og smuttes. Derefter hakkes de groft. • Karolines VanilleCreme, der skal være meget kold, piskes til skum og blandes sammen med mandlerne i den afkølede risalamande. Der smages evt. til med lidt sukker.

RELEVANTE LINKS

Nem og sund konfekt

Jul med bær og frugter