snegle-brunsvigerkage
Desserter

Snegle-brunsvigerkage

af Gitte Heidi Rasmussen 31. januar 2019
Foto: Betina Hastoft
Det er så nemt at bage en bradepandekage, når du vil lave kage til mange mennesker. Kagen her har alt det bedste fra snegle og brunsviger og er svampet og snasket på den helt perfekte måde. Få opskriften her

DET SKAL DU BRUGE

  • 50 g gær
  • 2 dl mælk
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. salt
  • ½ dl sukker
  • 2 æg
  • 100 g smør
  • Ca. 550 g hvedemel

REMONCE

  • 250 g smør
  • 250 g farin
  • 75 g sirup

Opskrift - sådan laver du snegle-brunsvigerkage

Ca. 10-15 snegle    1. Rør gæren ud i lun mælk. Tilsæt kardemomme, salt, sukker og æg og rør det godt sammen.   2. Smuldr smørret i halvdelen af melet og rør det i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og ælt dejen rigtig grundigt igennem. Brug evt. en røremaskine og ælt dejen i mindst 5 min. Lad dejen hvile tildækket i 30 min.    3. Rør smør og farin sammen til en blød remonce.   4. Slå dejen ned og rul den ud til et stort rektangel på ca. 30 x 60 cm.   5. Smør halvdelen af remoncen ud på dejen og rul dejen sammen på den lange led til en roulade. Skær dejen i 16 lige tykke snegle og fordel dem ved siden af hinanden i en høj bradepande på ca. 22 x 30 cm. Bradepanden skal være smurt el. beklædt med bagepapir. Lad dem hæve ca. 30 min., til de er ”vokset” sammen.   6. Varm ovnen op til 200°. Varm resten af remoncen lidt op i en gryde sammen med siruppen. Hæld massen over sneglene og bag dem straks i ca. 30 min. Nyd dem lune og friskbagte.   PRØV OGSÅ: Snegle med marcipan og chokolade