Desserter

Smukke honninghjerter

af Gitte Heidi Rasmussen 26. april 2022
foto: Bjørn Jakobsen
Honninghjerter dem kan du købe... Men du kan også bage dem selv - og disse er helt fortryllende og slet ikke så svære!
30 stk

INGREDIENSER

  • 200 g smør
  • 400 g honning
  • 2 æg str. M/L
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk koldt vand
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt nellike
  • 50 g finthakket syltet appelsinskal eller pomerans
  • 500 g hvedemel

PYNT

  • 200 g overtrækschokolade
  • 100 g hvid chokolade eller glasur til dekoration

Sådan laver du honninghjerter

  1. Varm smør og honning op i en gryde, til det er smeltet sammen, og sæt det til afkøling.
  2. Pisk æggene i den lune honningblanding, ét ad gangen. Rør bagepulveret ud i vand og rør det i blandingen. Bland kanel, kardemomme, nellike, appelsinskal og hvedemel og rør det i honningblandingen. Rør dejen godt sammen med en træske, dæk den med plastfilm og sæt den i køleskabet til næste dag.
  3. Tænd ovnen, sæt temperaturen på 200 grader.
  4. Rul dejen ud til en tykkelse på 4-5 mm og udstik den i hjerter. Læg dem på bagepapir på en bageplade og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i 8-10 min. Afkøl kagerne på bagerist og opbevar dem i kagedåse. De bliver først bløde efter nogle dage.
  5. Overtræk hjerterne - eller nogle af dem - med smeltet chokolade og dekorér med glasur eller smeltet hvid chokolade f.eks. i en lille sprøjtepose eller plasticpose.