Honninghjerter dem kan du købe... Men du kan også bage dem selv - og disse er helt fortryllende og slet ikke så svære!
30 stk
INGREDIENSER
200 g smør
400 g honning
2 æg str. M/L
2 tsk bagepulver
1 spsk koldt vand
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt nellike
50 g finthakket syltet appelsinskal eller pomerans
500 g hvedemel
PYNT
200 g overtrækschokolade
100 g hvid chokolade eller glasur til dekoration
Sådan laver du honninghjerter
Varm smør og honning op i en gryde, til det er smeltet sammen, og sæt det til afkøling.
Pisk æggene i den lune honningblanding, ét ad gangen. Rør bagepulveret ud i vand og rør det i blandingen. Bland kanel, kardemomme, nellike, appelsinskal og hvedemel og rør det i honningblandingen. Rør dejen godt sammen med en træske, dæk den med plastfilm og sæt den i køleskabet til næste dag.
Tænd ovnen, sæt temperaturen på 200 grader.
Rul dejen ud til en tykkelse på 4-5 mm og udstik den i hjerter. Læg dem på bagepapir på en bageplade og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i 8-10 min. Afkøl kagerne på bagerist og opbevar dem i kagedåse. De bliver først bløde efter nogle dage.
Overtræk hjerterne - eller nogle af dem - med smeltet chokolade og dekorér med glasur eller smeltet hvid chokolade f.eks. i en lille sprøjtepose eller plasticpose.