Små mazarinkager med æble
Desserter

Små mazarinkager med æble

af Emma Martiny 7. november 2018
Foto: Winnie Methmann
Bland æble i dine mazarinkager for at give dem et skud syrlighed. Små lækre kager der er helt perfekte til eftermiddagskaffen. Her får du opskriften på små mazarinkager med æble
15 min 6 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 æbler
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. kanel

MAZARINMASSE

  • 100 g marcipan
  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 20 g hvedemel
  • 8 små tærteforme
  • lidt smør til formene
  • 30 g mandelflager til drys

Opskrift - sådan laver du små mazarinkager med æble

 

1. Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tern. Steg æbleternene i smør på en pande, til de bliver let gyldne. Drys med sukker og kanel, og lad sukkeret smelte. Tag panden af varmen.   2. MAZARINMASSE: Tænd ovnen på 180°. Riv marcipan groft på et rivejern, og pisk det sammen med smør og sukker i en skål med en elpisker. Pisk æggene i, 1 ad gangen, og vend mel i. Smør tærteformene, og fyld dem ¾ op med mazarinmasse. Fordel ristede æbletern over tærterne, og drys med mandelflager. Bag tærterne i ovnen i 15 minutter, til de er flot gyldne. Lad dem køle helt af inden servering.   PRØV OGSÅ: Mazarinkage med vaniljeskum og bær