Desserter

Sirupskage med peanut-karamel-crunch

Smagen er lidt hen ad honningkage, og med karamel og peanuts på toppen er de svære at holde snitterne fra. Her får du opskriften til den lækre sirupskage med peanut-karamel-crunch.

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 1 t
Antal personer: Ca. 8 stk.

DET SKAL DU BRUGE

100 g gylden sirup
125 g smør
175 g brun farin
2 æg
100 g hvedemel
1 spsk. stødt ingefær
1 firkantet bageform, ca. 20 x 20 cm

PEANUT-KARAMEL-CRUNCH

150 g sukker
150 g smør
½ dl piskefløde
1 spsk. honning
3 spsk. hvedemel
250 g saltede peanuts

Opskrift - sådan laver du sirupskage med peanut-karamel-crunch

1. Tænd ovnen på 180°. Blend sirup, smør og farin i en foodprocessor. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og blend imellem hver. Sigt hvedemel og stødt ingefær i dejen, og blend en sidste gang. Beklæd bageformen med bagepapir, og fordel dejen i formen. Bag sirupskagen i ovnen i ca. 20 minutter.

2. PEANUT-KARAMEL-CRUNCH: Bland sukker, smør, fløde, honning og hvedemel i en gryde, og bring blandingen i kog under omrøring. Kog karamellen i ca. 5 minutter. Tag gryden af blusset, vend de saltede peanuts i karamellen.

3. Tag kagen ud af ovnen, og fordel karamellen over kagen. Bag kagen i ovnen i yderligere ca. 10 minutter. Lad kagen afkøle, og skær den ud i 16 firkanter.

PRØV OGSÅ: Macarons med karamelcreme og sort salt