sarah bernhardt
Desserter

Sarah Bernhardt med hvid chokolade, passionsfrugt og lakrids

af Carsten Kyster, Maja Ambeck Vase, Gitte Heidi Rasmussen og Marie Melchior 14. februar 2022
Foto: Columbus Leth, Jakob Helbig, Bjørn Jakobsen og Betina Hastoft
Sarah Bernhardt-kager i festhumør med hvid chokolade og et eksotisk strejf af passionsfrugt.

BUNDE

  • 100 g marcipan
  • 30 g flormelis
  • 10 g æggehvide

CHOKOLADEFYLD

  • 100 g hvid chokolade
  • 1¼ dl piskefløde
  • 2 passionsfrugter

PYNT

  • 200 g hvid chokolade
  • 1 tsk. frysetørret passionsfrugtpulver
  • 1 tsk. rålakridspulver
  • evt. spiselige blomster

1. Bunde: Tænd ovnen på 200°. Ælt marcipan, flormelis og æggehvide sammen. Form massen til 8 små kugler, og tryk dem flade på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i 8-10 minutter, til de er gyldne. Afkøl helt.

 

2. Chokoladefyld: Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Bring fløden i kog, og hæld den over chokoladen. Rør rundt, til chokoladen er smeltet. Pres saften af passionsfrugterne, og tilsæt den. Sæt massen på køl i 2-3 timer. Pisk forsigtigt den kolde masse op. Kom den i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt en top på hver bund. Sæt kagerne på køl, mens du gør klar til pyntning.

 

3. Pynt: Smelt chokoladen over vandbad, og overtræk kagerne – stil dem, 1 ad gangen, på en gaffel, og øs chokolade ud over med stor ske. Pynt med frysetørret passionsfrugt, lakridspulver og evt. blomster.

 

Kan du alligevel ikke undvære kransekagen nytårsaften? Så kig med her, hvor vi har samlet 8 forrygende opskrifter på de lækreste kransekager