Sablé breton med råcreme & hindbær
Mad

Sablé breton med råcreme & hindbær

30. august 2017
af Trine Hahnemann
Foto: Lars Ranek
Den franske kageklassiker smager smørfyldt med et hint af salt. Råcreme og hindbær står for det søde og syrlige indspark. Her får du opskriften på sablé breton med råcreme & hindbær

Sablé breton med råcreme & hindbær

Tid: 30 minutter. Hviletid: 2 timer. Bagetid: 20 minutterAntal personer: 6 DET SKAL DU BRUGE4 æggeblommer 200 g sukkerskal af 1 usprøjtet citron200 g blødt smør 275 g hvedemel 1½ tsk. bagepulver 1 nip salt

RÅCREMEkorn af 1 vaniljestang 2 æggeblommer 2 spsk. sukker 2 dl piskefløde

PYNT300 g hindbær flormelis PRØV OGSÅ: Macarons med hindbærcreme

Opskrift - sådan laver du sablé breton med råcreme & hindbær

1. Pisk æggeblommer og sukker sammen med en elpisker, til det er skummende og tykt. Pisk fintrevet citronskal og blødt smør i. Sigt mel, bagepulver og salt i, og vend rundt med en dejskraber, til dejen er lind og glat. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hvile på køl i 2 timer. 2. Forvarm ovnen til 180° varmluft. Rul dejen ud i 5 mm's tykkelse til en ca. 24 cm bred cirkel, og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bunden i ovnen i 15-20 minutter. Lad den køle af på en bagerist. 3. RÅCREME: Pisk vaniljekorn, æggeblommer og sukker sammen til en luftig masse. Pisk fløden til let skum, og vend det i æggesnapsen. Fordel cremen på den afkølede kagebund, og pynt med hindbær. Sigt lidt flormelis over kagen, og servér straks. TIP: Du kan også stikke bunden ud i små cirkler og lave fine portionskager.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også