rugbrødslagkage
Desserter

Rugbrødslagkage med italienske bær

23. september 2009
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Den overdådige rugbrødslagkage smager rigtig godt. De rustikke bunde og det bløde fyld med masser af lækre syltede kirsebær klæ’r bare hinanden. Bunden kan bages i god tid, men kagen skal helst spises samme dag, den er lagt sammen

rugbrødslagkage med italienske bær

DET SKAL DU BRUGE TIL RUGBRØDSLAGKAGE MED ITALIENSKE BÆR

Lagkagebunde6 æg150 g sukker200 g revet mørkt rugbrød uden kerner2 spsk. kakao1 spsk. kartoffelmel2 tsk. bagepulverEvt. 100 g hakkede mandler

Fyld og pynt½ l piskefløde½ glas Amarena-kirsebær

PRØV OGSÅ: Rugbrødslagkage med flødeskum og chokolade

 

Opskrift - sådan laver du rugbrødslagkage med italienske bær

 

1. Bunde: Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Bland revet rugbrød, kakao, kartoffelmel og bagepulver i en skål, evt. med de finthakkede mandler. Vend æggesnapsen i rugbrødsblandingen. Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem i dejen. Hæld den i en godt smurt springform på ca. 20 cm i diameter, og bag den ved 180° i 45-60 minutter. Afkøl den helt. Tag bunden ud af formen, og del den i 3 lag (brug en snor eller en skarp kniv).

 

2. Pisk fløden, og læg den mellem bundene sammen med kirsebær. Bundene kan dryppes med lidt af lagen først. Kan trække i et par timer. Kom resten af fløden på kagen. Lav mønster med en gaffel, eller brug sprøjtepose. Det kræver dog meget flødeskum! Drys kagen med chokoladespåner.