rugbrødslagkage
Desserter

Rugbrødslagkage med flødeskum og chokolade

af Madredaktionen 29. april 2021
Rugbrødslagkage er en ægte sønderjysk specialitet og det er kun din fantasi der sætter grænser for, hvad den kan fyldes med. Her får du opskriften med flødeskum og chokolade
45 min 5 personer
Tid i alt 1 t og 15 min

Det skal du bruge

  • 6 æg
  • 150 g lyst rørsukker
  • 200 g rugbrød uden kerner
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 50 g hasselnødder
  • 1 springform, 20 cm i diameter
  • bagepapir og smør eller olie til formen

Fyld

  • ½ l piskefløde
  • 50 g chokolade
  • 50 g hasselnødder

Denne lagkage er en ægte sønderjysk specialitet, som også kaldes for brødtærte. Der findes mange bud på fyldet i en brødtærte (rugbrødslagkage) – hver husmor havde traditionelt sin helt egen særlige opskrift. Vores version er med flødeskum, men skal det være lidt ekstravagant, kan du smøre et lag solbær- eller kirsebærmarmelade på lagkagebundene, før du lægger kagen sammen med flødeskum.

Opskrift - sådan laver du rugbrødslagkage med flødeskum og chokolade

  1. Lagkagebunde: Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir i bunden af formen, og smør kanterne. Del æggene i blommer og hvider. Pisk sukker og æggeblommer hvide med en elpisker. Tilsæt fintrevet rugbrød, kakaopulver, kartoffelmel, bagepulver og finthakkede hasselnødder.
  2. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen, ad flere omgange. Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter.
  3. Lad den køle af, og del den i 2 bunde.
  4. Fyld: Pisk fløden til blødt skum. Hak chokolade og hasselnødder groft. Læg lagkagebundene sammen med halvdelen af flødeskummet, og fordel resten på toppen af kagen.
  5. Pynt rugbrødslagkage med hakket chokolade og nødder, og servér straks.

Andre lækre opskrifter