romkugler
Desserter

Romkugler med knust Daim

af Mad & Bolig 26. juli 2017
Romkugler laves på basis af en skærekage. Her bages kagen fra bunden, men du kan sagtens bruge en rest kage fra fryseren. Her får du opskriften på¨romkugler med knust Daim

Romkugler med knust Daim

  Tid: 25 minutter.  Bagetid: 25 minutter.  Antal: Ca. 15 romkugler.   DET SKAL DU BRUGE 130 g smør 2 æg 240 g sukker korn af ½ vaniljestang 100 g hvedemel 40 g kakao ½ tsk. bagepulver en lille bradepande,  ca. 15 x 20 cm  
  TIL ROMKUGLEMASSE 40 g blødt smør 2 spsk. hindbærsyltetøj 2 spsk. romessens  
  PYNT 150 g mørk chokolade 80 g Daim (ca. 3 stykker) evt. 3 spsk. frysetørret hindbærpulver   PRØV OGSÅ: Hjemmelavede romkugler (de bedste)  

Opskrift - sådan laver du romkugler med knust Daim

  1. Tænd ovnen på 170°. Beklæd en bradepande med bagepapir. Smelt smør ved svag varme, og afkøl. Pisk æg og sukker lyst og luftigt med en elpisker. Rør smør og vaniljekorn. Sigt mel, kakao og bagepulver i æggemassen, og vend det sammen. Fordel dejen i bradepanden, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter – den må gerne være lidt fugtig. Afkøl kagen.    2. TIL ROMKUGLEMASSE: Smuldr kagen, og rør krummerne sammen med smør, syltetøj og romessens. Tril kugler af massen. Sæt på køl.   3. PYNT: Smelt chokoladen over vandbad, dyp romkuglerne i chokoladen, og tril straks i hakket Daim. Drys evt. med hindbærpulver. Sæt romkuglerne på bagepapir, til chokoladen er størknet.   PRØV OGSÅ: Marengsbund med chokoladefyld og Daim