romkugler
Desserter

Romkugler med knust Daim

Romkugler laves på basis af en skærekage. Her bages kagen fra bunden, men du kan sagtens bruge en rest kage fra fryseren. Her får du opskriften på¨romkugler med knust Daim

Romkugler med knust Daim

 
Tid: 25 minutter. 
Bagetid: 25 minutter. 
Antal: Ca. 15 romkugler.
 
DET SKAL DU BRUGE
130 g smør
2 æg
240 g sukker
korn af ½ vaniljestang
100 g hvedemel
40 g kakao
½ tsk. bagepulver
en lille bradepande, 
ca. 15 x 20 cm
 
 
TIL ROMKUGLEMASSE
40 g blødt smør
2 spsk. hindbærsyltetøj
2 spsk. romessens
 
Få 13 nr. af femina + glasvase fra Lyngby Porcelæn for kun 348 kr.
 
PYNT
150 g mørk chokolade
80 g Daim (ca. 3 stykker)
evt. 3 spsk. frysetørret hindbærpulver
 
PRØV OGSÅ: Hjemmelavede romkugler (de bedste)
 

Opskrift - sådan laver du romkugler med knust Daim

 
1. Tænd ovnen på 170°. Beklæd en bradepande med bagepapir. Smelt smør ved svag varme, og afkøl. Pisk æg og sukker lyst og luftigt med en elpisker. Rør smør og vaniljekorn. Sigt mel, kakao og bagepulver i æggemassen, og vend det sammen. Fordel dejen i bradepanden, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter – den må gerne være lidt fugtig. Afkøl kagen. 
 
2. TIL ROMKUGLEMASSE: Smuldr kagen, og rør krummerne sammen med smør, syltetøj og romessens. Tril kugler af massen. Sæt på køl.
 
3. PYNT: Smelt chokoladen over vandbad, dyp romkuglerne i chokoladen, og tril straks i hakket Daim. Drys evt. med hindbærpulver. Sæt romkuglerne på bagepapir, til chokoladen er størknet.
 
PRØV OGSÅ: Marengsbund med chokoladefyld og Daim
 
 
Læs mere om: