Rocky roads
Desserter

Rocky roads med kiks, skumfidus og nødder

af Kristine Høeg 21. november 2018
Foto: Line Falck Christensen
Rocky roads hører juletiden til, og disse med miniskumfiduser, kiks og hasselnødder passer perfekt på konfektfadet.

  • 70 g hasselnødder
  • 230 g mørk chokolade 70 %
  • 115 g smør
  • ½ tsk. flydende vanilje
  • 3 dl mini-skumfiduser
  • 70 g mariekiks

8-10 store stykker

SÅDAN LAVER DU ROCKY ROADS

Tænd ovnen på 200°.

Rist hasselnødderne i ovnen i 10 min., til skallen løsner sig, og nødderne er godt ristede. Sæt dem til side og lad dem køle helt af.

Beklæd en form på ca. 20 x 20 cm med bagepapir.

Smelt chokoladen sammen med smørret og rør vaniljen i. Knus mariekiksene let – de må endelig ikke blive til kiksekrummer. Vend kiks, mini-skumfiduser og hasselnødder i chokoladeblandingen.

Fordel blandingen i formen og glat overfladen med en spatel, du har dyppet i koldt vand.

LÆS OGSÅ: Trøfler med kaffe

Sæt formen i køleskabet i et 3-4 timer.

Tag chokoladeblokken op og skær den i lange blokke eller mundrette stykker, alt efter hvad du foretrækker.

Opbevares bedst på køl. 

Andre lækre opskrifter