Risalamande med kirsebærsauce
Desserter

Risalamande med kirsebærsauce

21. december 2012
af Gitte Heidi Rasmussen
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrifter: Denne risalamande sikrer dig en cremet afslutning på den store julemiddag - HUSK mandlen

Risalamande med kirsebærsauce

(Tid: godt 1 time + afkøling)

Ingredienser

(6-8 pers.)

2 dl vand175 g grødris1 liter mælk, gerne sødmælk½ tsk fint salt3-4 spsk sukkerKorn fra 1 stang vanilje100 g smuttede mandlerEvt. 1-2 spsk hvid portvin¼ liter piskefløde

Kirsebærsauce:1 stort glas syltede kirsebær, ca. 500 g2 dl kirsebærvin1 dl sukker3-4 tsk majsstivelse

SØNDAG har samlet de 4 ultimative opskrifter til årets store julemiddag, find opskrifterne her

Fremgangsmåde

Lav først risengrøden: Bring vandet i kog i en tykbundet gryde, tilsæt grødris og kog 2 min. under omrøring.Hæld mælken i og bring grøden i kog under konstant omrøring ved middel varme, så det ikke brænder på.

Lad risengrøden koge ca. 1 time ved meget svag varme. Rør jævnligt. Smag grøden til med salt og sæt den til afkøling.

Rør den helt kolde grød sammen med sukker, vaniljekorn, hakkede mandler (gem en hel, hvis du har mandelgave) og evt. lidt hvid portvin.

Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i grøden.

Smag til med ekstra sukker og portvin og sæt risalamanden i køleskabet indtil servering.

Saucen: Bring lagen fra kirsebærrene i kog sammen med kirsebærvin og sukker.

Lad det koge ind til det halve, tilsæt kirsebærrene og kog op.

Rør majsstivelse ud i ½ dl koldt vand og hæld jævningen i under omrøring. Kog endnu 1 min. og smag til.

Servér saucen lun til risalamanden.

Ingen jul uden risalmande. Få inspiration til konfekt til kaffen efter julemiddagen. SØNDAG har samlet årets bedste konfekt opskrifter, se dem her

LÆS MERE: Flæskesteg - julens klassiker - få opskriften her