Risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce
Desserter

Risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce

Risalamande er det sidste puktum på en perfekt julemiddag. Her får du opskriften på risalamande med lækker hjemmelavet kirsebærsauce

Risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce til 6 personer

 
Husk at gemme en flot hel mandel til at putte i risalamanden - for der er jo mandelgaven at kæmpe om! Velbekommen
 
RISALAMANDE
1½ l økologisk sødmælk
2 dl grødris
1 tsk. salt
 
ENDVIDERE
2½ dl piskefløde
korn af 1 god vaniljestang
2 spsk. flormelis
200 g mandler uden skal
 
Prøv også: Risalamande -  julens dejligste dessert
 
Opskrift - Sådan laver du risalamande
 
1. Kog mælken op. Skyl risene, og kom dem i den kogende mælk. Skru ned for varmen; læg låg på, og lad risene koge i 45-50 minutter under jævnlig omrøring. Tag grøden fra varmen, og tilsæt salt. Grøden må ikke være for tyk, da den stivner lidt under afkøling. Afkøl helt.
 
2. Pisk fløden til skum med vaniljekorn og flormelis. Tag en flot stor mandel fra, og hak resten let groft. Vend flødeskum og mandler i den afkølede grød, og husk at putte den hele mandel i.
 
KIRSEBÆRSAUCE TIL RISALAMANDE
1 glas dessert-kirsebær uden sten, 370 g
1 spsk. majsstivelse
2 spsk. koldt vand
 
Opskrift - Sådan laver du kirsebærsauce
 
Varm kirsebærrene op i saften. Udrør majsstivelsen i koldt vand, og kom den i kirsebærrene. Kog ved svag varme, til saucen jævner, og servér den lun til risalamande.
 
Hvad gør man, hvis risengrøden brænder på. Se her, hvad du gør
 
Læs mere om: