Risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce
Desserter

Risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce

af Camilla Zarah Lawes 10. februar 2022
Risalamande er det sidste punktum på en perfekt julemiddag. Her får du opskriften på risalamande med lækker hjemmelavet kirsebærsauce.
5 personer

RISALAMANDE

  • 1½ l økologisk sødmælk
  • 2 dl grødris
  • 1 tsk. salt

ENDVIDERE

  • 2½ dl piskefløde
  • korn af 1 god vaniljestang
  • 2 spsk. flormelis
  • 200 g mandler uden skal

KIRSEBÆRSAUCE TIL RISALAMANDE

  • 1 glas dessert-kirsebær uden sten, 370 g
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 2 spsk. koldt vand

Sådan laver du risalamande med kirsebærsauce

  1. Kog mælken op. Skyl risene, og kom dem i den kogende mælk. Skru ned for varmen; læg låg på, og lad risene koge i 45-50 minutter under jævnlig omrøring. Tag grøden fra varmen, og tilsæt salt. Grøden må ikke være for tyk, da den stivner lidt under afkøling. Afkøl helt.
  2. Pisk fløden til skum med vaniljekorn og flormelis. Tag en flot stor mandel fra, og hak resten let groft. Vend flødeskum og mandler i den afkølede grød, og husk at putte den hele mandel i.
  3. Varm kirsebærrene op i saften. Udrør majsstivelsen i koldt vand, og kom den i kirsebærrene. Kog ved svag varme, til saucen jævner, og servér den lun til risalamande.