Risalamande er det sidste punktum på en perfekt julemiddag. Her får du opskriften på risalamande med lækker hjemmelavet kirsebærsauce.
5 personer
RISALAMANDE
1½ l økologisk sødmælk
2 dl grødris
1 tsk. salt
ENDVIDERE
2½ dl piskefløde
korn af 1 god vaniljestang
2 spsk. flormelis
200 g mandler uden skal
KIRSEBÆRSAUCE TIL RISALAMANDE
1 glas dessert-kirsebær uden sten, 370 g
1 spsk. majsstivelse
2 spsk. koldt vand
Sådan laver du risalamande med kirsebærsauce
Kog mælken op. Skyl risene, og kom dem i den kogende mælk. Skru ned for varmen; læg låg på, og lad risene koge i 45-50 minutter under jævnlig omrøring. Tag grøden fra varmen, og tilsæt salt. Grøden må ikke være for tyk, da den stivner lidt under afkøling. Afkøl helt.
Pisk fløden til skum med vaniljekorn og flormelis. Tag en flot stor mandel fra, og hak resten let groft. Vend flødeskum og mandler i den afkølede grød, og husk at putte den hele mandel i.
Varm kirsebærrene op i saften. Udrør majsstivelsen i koldt vand, og kom den i kirsebærrene. Kog ved svag varme, til saucen jævner, og servér den lun til risalamande.