Desserter

Rabarbertærte med marcipan

Rabarber, marcipan og kokos er bare en fantastisk kombination. Spis denne rabarbertærte lun med en skefuld flødeskum eller vaniljeis

Antal personer: 6

DET SKAL DU BRUGE

100 g sukker
2 æg
100 g smeltet smør
100 g hvedemel
50 g kokosmel
1 tsk. bagepulver
kornene fra ½ vaniljestang
100 g marcipan i små terninger
300 g rabarber i små skiver
4-5 spsk. rørsukker
1 tærtebund med løs bund, enten rund med en diameter på 20 cm eller en aflang på 10 x 30 cm smør til formen

 

Intet siger forår mere end de første rabarber, der tittet op af jorden!

Og her får du så noget at bruge de herlige rabarber til. Denne opskrift på rabarbertærte er virkelig nem at lave, og resultatet giver jo sig selv. Den skønneste rabarbertærte med friske rabarber, sød marcipan og et drys af kokosmel. Bliver det meget bedre?

Skynd dig ud at hive nogle af de lyserøde stængler op af jorden, så du kan forkæle familien med en uovertruffent lækker rabarbertærte.

Køb den rette tærteform her

Opskrift - sådan laver du rabarbertærte med marcipan

1. Pisk æg og sukker godt. Rør smørret i lidt ad gangen. Bland hvedemel, kokosmel, bagepulver og vaniljekorn sammen, og vend det i dejen. Vend til sidst marcipanstykkerne og 1/3 af rabarberstykkerne i dejen. Fordel dejen til din rabarbertærte i den smurte form. Læg resten af rabarberstykkerne oven på dejen, tryk dem lidt ned, og drys den ubagte rabarbertærte med rørsukker. Bag din rabarbertærte midt i en 170° varm ovn i 30-35 minutter.

2. Rabarbertærte skal helst serveres lun med flødeskum eller vaniljeis til. Og så smager en rabarbertærte jo bedst på terrassen, når solen skinner.

TIP: Brug helst nogle gode rabarber - det kan virkelig noget at sige i din rabarbertærte!

PRØV OGSÅ: Rabarberkage med marengslåg