Desserter

Rabarberkage med marengslåg

Rabarberkage er super nem at lave, og den sprøde marengs på toppen giver et godt modspil til den svampede kagebund

Rabarberkage er en dejlig sommer dessert som kan nydes af hele familien. En rabarberkage smager altid ekstra godt hvis man selv har dyrket sine rabarber, men det smager nu heller ikke værst hvis man har erhvervet sig sine rabarber i et supermarked.

Rabarberkage med marengslåg til 8 -10 personer

INGREDIENSER til rabarberkage
120 g blødt smør
2 æg
120 g flormelis
120 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
400 g rabarber
2 spsk. rørsukker
 
Marengslåg til rabarberkage
4 æggehvider
4 tsk. lagereddike
200 g sukker
 

Sådan laver du rabarberkage med marengslåg:

1. Tænd din ovn på 200°. Pisk smør og æg godt sammen med en elpisker. Bland flormelis, hvedemel og bagepulver og sigt det ned i dejen, og vend det hele godt sammen. Fordel dejen til din rabarberkage i en lille, smurt bradepande. Rens dine rabarber, og skær dem i stykker på ca. 2 cm’s længde. Fordel dine rabarber oven på dejen, og drys med rørsukker. Bag din rabarberkage i ovnen i ca. 30 minutter, og lad den afkøle let.
 
2. Marengslåg: Pisk æggehviderne luftige med en elpisker. Tilsæt eddike og halvdelen af sukkeret, og pisk igen. Tilsæt derefter resten af sukkeret, og pisk ægge-
hviderne helt stive. Fordel din marengsmasse oven på din rabarberkage, og bag den i ovnen i yderligere 20-25 minutter, til marengsen er flot gylden.
 
PRØV OGSÅ: Bagt cremedessert med rabarber