Desserter

Rabarberkage med marengslåg

af Carsten Kyster 1. september 2021
Foto: Columbus Leth
Rabarberkage er super nem at lave, og den sprøde marengs på toppen giver et godt modspil til den svampede kagebund

INGREDIENSER til rabarberkage

  • 120 g blødt smør
  • 2 æg
  • 120 g flormelis
  • 120 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 400 g rabarber
  • 2 spsk. rørsukker

Marengslåg til rabarberkage

  • 4 æggehvider
  • 4 tsk. lagereddike
  • 200 g sukker

Sådan laver du rabarberkage med marengslåg:

1. Tænd din ovn på 200°. Pisk smør og æg godt sammen med en elpisker. Bland flormelis, hvedemel og bagepulver og sigt det ned i dejen, og vend det hele godt sammen. Fordel dejen til din rabarberkage i en lille, smurt bradepande. Rens dine rabarber, og skær dem i stykker på ca. 2 cm’s længde. Fordel dine rabarber oven på dejen, og drys med rørsukker. Bag din rabarberkage i ovnen i ca. 30 minutter, og lad den afkøle let.

2. Marengslåg: Pisk æggehviderne luftige med en elpisker. Tilsæt eddike og halvdelen af sukkeret, og pisk igen. Tilsæt derefter resten af sukkeret, og pisk ægge-hviderne helt stive. Fordel din marengsmasse oven på din rabarberkage, og bag den i ovnen i yderligere 20-25 minutter, til marengsen er flot gylden.

Andre lækre opskrifter