rabarberis
Desserter

Rabarberis

At eje en rabarberknold i haven er en skøn ting. Du kan trække de lysende røde stilke fra det tidlige forår og næsten hele sommeren. Vinrabarberen har den fineste røde farve, mens den almindelige er både grovere og mere grønlig i farven. Kog en kompot af den fine vinrabarber, og brug den i en lækker rabarberis

Rabarberkompot

600 g vinrabarber
½ dl vand
15 g ingefær
75 g sukker
Saft fra 1 citron

Is

4 pasteuriserede æggeblommer (2 bægre)
1½ spsk. sukker
1 stang vanilje
2½ dl piskefløde
3 pasteuriserede æggehvider (2 bægre)
1½ spsk. sukker

Endvidere

Rabarbersaft kogt ind til sirup

Pynt

Blade af citronmelisse

 

Opskrift - sådan laver du rabarberis

1. Kompot: Skær rabarberne i mindre stykker. Kom dem i en gryde med vand, sukker og ingefær i skiver. Læg låg på gryden, og lad det småkoge i ca. 10 minutter. Rør det igennem til mos, og rør citronsaften i. Afkøl det helt.

2. Is: Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen, til det er let og luftigt. Pisk fløden til skum, og vend den i æggemassen. Vend rabarberkompotten i med let hånd, så der er striber (måske skal du ikke bruge det hele, prøv dig frem). Pisk hviderne næsten stive, vend sukkeret i, og pisk igen, til de er helt stive (a la marengs). Vend æggehviderne i æggemassen. Smag til med mere citron, så den er let syrlig. Kom den i en ismaskine, og lad den køre til softice. Kom den over i en plaststikbeholder, og sæt den på frost. Kan også laves uden ismaskine: Frys i 4-6 timer, og rør gerne 1-2 gange undervejs. Kog lidt rabarbersaft ind til en tyk sirup, smag til med citron, og køl af. Kan serveres til isen.

 

PRØV OGSÅ: Jordbærispinde med hvid chokoladeovertræk
 

Læs mere om: