Desserter

Pund-til-pund kage med chokolade

af Camilla Zarah Lawes 6. november 2012
Foto: Lars Ranek
Den skønne chokoladekage er perfekt som konfekt efter en god middag, den er nemlig snasket på den bedst tænkelige måde – og toppingen er bare lækker

(25 små konfektstykker eller 10 store stykker) 100 g smør 100 g muskovadosukker 100 g mørk chokolade 70 % 3 æg 50 g hvedemel ½ tsk. bagepulver

TOPPING: 150 g mørk chokolade 50 g blødt smør 2 spsk. piskefløde

PYNT: 2 spsk. hakket mørk chokolade 2 spsk. hakkede kakaobønner

ENDVIDERE: sprøjtepose

Smelt smør, sukker og chokolade over svag varme i et vandbad. Pisk æggene i, ét ad gangen. Sigt hvedemel og bagepulver i, og vend det sammen. Kom massen i en smurt form på 15 x 20 cm. Bag kagen i en 175° varm ovn i 20-30 minutter, til den er gennembagt (prøv med en kødnål). TOPPING: Smelt chokoladen over vandbad, og lad den køle lidt af. Rør smørret i chokoladen til en ensartet masse, og tilsæt fløden. Fyld massen i en sprøjtepose. Sæt den på køl i 30 minutter, så den lige sætter sig og er nemmere at arbejde med. Skær kagen i firkantede stykker, og sprøjt toppingen på i små toppe. Drys med kakaobønner og chokolade.

Chokoladekage med smørcreme