https://imgix.femina.dk/media/7a656b7b4a2e42fc93eec8e07c77ad3b.jpg
Mad

Popcakes

28. juni 2021
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Dette er en fantastisk måde at bruge en rest chokoladekage på. Nederst kan du se opskriften på klassisk chokoladekage – opskriften på popcakes kræver cirka en halv kage
50 min4 personer
Tid i alt 1 t og 10 min

Det skal du bruge

  • 400 g fugtig chokoladekage
  • 75 g smeltet mørk chokolade
  • 2-3 spsk. mørk rom eller appelsinsaft

Endvidere

  • 200 g smeltet, mørk chokolade
  • slikkepinde, pinde eller træspyd

Pynt

  • krymmel
  • spiseligt glimmer
  • blomster
  • frysetørrede hindbær
  • hakkede nødder
  • smeltet hvid chokolade

Opskrift - sådan laever du popcakes

(find opskriften på basis-chokokladekagen lænere nede)

  1. Bræk kagen i stykker, og rør den sammen med chokolade og rom ved hjælp af en elpisker.
  2. Sæt massen koldt i 30 minutter. Form små kugler på størrelse med 2-kroner.
  3. Dyp en pind i smeltet chokolade, og stik den derefter ind i en kagekugle. Fortsæt med alle kagerne. Sæt dem koldt igen i mindst 20 minutter.
  4. Overtræk popcakes'ene med chokolade, og pynt dem, som du bedst kan lide det. Her er brugt krymmel. Lad chokoladen sætte sig inden servering.

TIP: Brug oasis fra din blomsterhandler til at sætte dine popcakes i. Slikkepinde-pinde fås i hobbyforretninger eller f.eks. i Bolsjehuset.

Basis-chokoladekage: det skal du bruge

Spis først halvdelen, og lav resten til popcakes.

  • 200 g mørk chokolade
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 spsk. mel
  • 6 æg
  • smør til formen

Sådan gør du

  1. Smelt chokolade, smør og sukker, gerne over vandbad.
  2. Pisk melet i og derefter æggene, ét ad gangen.
  3. Fyld dejen i en smurt springform på ca. 20 cm, og bag den ved 185° i ca. 45 minutter, eller til den er gennembagt. Lad kagen køle af på en rist.

Prøv også disse Franske nødde-marengs med kaffecreme

Læs også