Dagens tema i "Den store bagedyst" var "to go". Og til dagens første udfordring var der inviteret gæster som skulle smage på alle amatørbagernes kager. Micki stod for de lækre små petit four med smag af chokolade og brombær - Få opskriften her
Mørdejsbunde
600 g koldt smør
225 g flormelis7
750 g hvedemel
3 æg
1 knsp. salt
Chokoladeganache
4 blade husblas
7 dl piskefløde
450 g mørk chokolade
1 økologisk appelsin
Brombærmarmelade
250 g brombær
1 lime, saft + skal
75 g sukker
1 spsk. vand
6 g melatin + 1 spsk. sukker
Hvid chokoladeganache
300 g hvid chokolade
4 dl fløde
2 blade husblas
Til sammenlægning
50 friske brombær
Kakaonips
Frysetørret brombær
½ dl limesaft
1 dl vand
100 g sukker
2 blade husblas
Fremgangsmåde
Mørdej
Bland mel, flormelis og salt.
Smuldr smørret i.
Bind det hele sammen med æg og ælt kort til ensartet.
Trilles til en kugle og sættes på køl.
Rulles ud til ½ cm tykkelse.
Udstikkes til 100 runde cirkler
Bages ved 180 grader i ca. 10-12 minutter til de er gyldenbrune.
Chokoladeganache
Udblød husblas i rigeligt vand.
Kog fløden op til før kogepunktet.
Hak chokoladen.
Riv skallen fra appelsin.
Kom den varme fløde over chokoladen og smelt den.
Smelt husblassen i den lune chokolademasse.
Kom appelsinskal ved.
Stilles på køl til den er helt stivnet.
Når den er helt stivnet tages den ud af køleskabet.
Ganachen gives en kort tur med elpisker til luftig, men stadig fast konsistens.
Pas på ikke at overpiske – så skiller den.Kommes i sprøjtepose med rund tyl og klar til sammenlægning.
Brombærmarmelade
Brombær, sukker og vand koges op.
Smages til med limesaft og limeskal.
Koges ind og tilsættes melatin og sukker og koger til en tyk marmelade.
Stilles til side og køles.
Blendes til ensartet
Hvid chokoladeganache
Husblas udblødes i rigeligt koldt vand.
Hak chokoladen fint, så der ikke er store stykker af chokolade og kommes i en skål.
Fløden koges op i en gryde til lige før kogepunktet.
Kom den opvredne husblas i fløden, smelt husblassen heri og rør lidt rundt til alt husblassen er smeltet. Halvdelen af den varme fløde kommes ned i skålen med chokolade mens man rører rundt og chokoladen begynder at smelte. Den resterende fløde kommes i og der røres til al chokoladen er smeltet og der ikke er stykker af chokolade tilbage.
Sættes på køl.
Sammenlægning
Husblas lægges i blød i rigeligt vand.
Limesaft, vand, sukker koges op, smages til med evt. mere sukker eller limesaft.
Opvredet husblas kommes i og smeltes med.
Bruges til at overtrække brombærrene.
Kager lægges sammen med en mørdejsbund i bunden.
Derefter kommes en portion chokoladeganache i en ring.
I midten kommes lidt brombærmarmelade og toppes med en ny bund.
Toppes med en rosette af hvid chokoladeganache og et frisk brombær og kakaonips og frysetørret brombær.