pavlova med marcipan og sommerbær
Desserter

Pavlova med marcipan og sommerbær

af Marie Melchior 3. juli 2014
Foto: Line Falck
Pavlova i en frisk og sommeragtig udgave, som du sagtens kan spise mere end ét stykke af... Få opskriften her

MARENGS

  • 3 æggehvider
  • ½ tsk. lys eddike
  • 150 g flormelis
  • 100 g marcipan

CREME

  • 2½ dl piskefløde
  • 1½ dl cremefraiche 38 %
  • korn af 1 vaniljestang
  • 4 spsk. flormelis

PYNT

  • 300 g jordbær
  • 125 g blåbær
  • 125 g hindbær
  • flormelis

 

Opskrift - sådan laver du pavlova med marcipan og sommerbær

  1. Marengs: Pisk æggehvider, eddike og halvdelen af flormelissen til stift skum. Tilsæt resten af flormelissen, og pisk, til du får en helt fast og stiv marengsmasse. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern, og vend den i dejen. Tænd ovnen på 150°. Læg bagepapir på en bageplade, og tegn en cirkel på 20-25 cm i diameter. Fordel marengsmassen i et tykt lag inden for cirklen. Bag marengsen i ovnen i 1 time. Lad den køle helt af på en bagerist.   2. Creme: Pisk fløden til let skum, og vend cremefraiche, vaniljekorn og flormelis i med en ske. Fordel cremen på marengsbunden.   3. Pynt: Rens jordbærrene; skær dem i halve. Fordel jordbær, blåbær og hindbær oven på kagen, og drys med sigtet flormelis.   PRØV OGSÅ: Chokolade-pavlova med syltede appelsiner og pistacienødder  
 

Andre lækre opskrifter