pavlova
Desserter

Pavlova med citrusfrugter i vaniljesirup

12. april 2017
af Gitte Jakobsen ·
Foto: Anna Overholdt
Letpisket flødeskum oven på en snehvid, knasende marengs og med en sød og syrlig frugttopping. Det er en dessert, de færreste kan stå for. Her får du opskriften på pavlova med citrusfrugter i vaniljesirup

Pavlova med citrusfrugter i vaniljesirup

Tid: 30 minutter. Bagetid: 1 time + afkøling Antal: 8 kager   DET SKAL DU BRUGE 150 g æggehvider 220 g rørsukker 1 tsk. lys lagereddike  
  CITRUSFRUGTER I VANILJE­SIRUP ½ vaniljestang 2 dl vand 4 spsk. rørsukker 2 appelsiner 2 røde grapefrugter TIL SERVERING: 2 dl piskefløde 50 g usaltede pistacienødder   PRØV OGSÅ: Pavlova med hvid chokoladecreme og granatæble

 

Opskrift - sådan laver du pavlova med citrusfrugter i vaniljesirup

  1. Tænd ovnen på 150°. Pisk ægge­­­­viderne, til de er akkurat stive. Tilsæt sukkeret, 1 spsk. ad gangen med 30 sekunders mellemrum. Pisk videre i 6 minutter. Tilsæt eddike, og pisk igen i 2 minutter. Fordel massen med en spiseske i 8 lige store portioner på en bageplade beklædt med bagepapir.  Skru ovnen ned til 120°, og bag marengsene i 60 minutter. Sluk for ovnen, og lad kagerne køle helt af i ovnen.   2. CITRUSFRUGTER I VANILJE­SIRUP: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en lille kniv. Bring vand, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljebælg i kog i en lille gryde. Lad siruppen simre i 3 minutter. Skær skrællen og den hvide hinde af appelsiner og grapefrugter med en skarp kniv. Skær appelsinerne i tynde skiver, og skær grapefrugterne i fileter uden hinder. Læg citrusfrugterne i en skål, og hæld den varme vaniljesirup over dem. Lad dem trække i skålen i 30 minutter inden servering.   3. SERVERING: Pisk fløden til blødt skum. Hak pistacienødderne groft. Anret hver marengs med flødeskum, citrusfrugter, sirup og et drys hakkede pistacienødder.   PRØV OGSÅ: Italiensk ostekage med mandler og citrusfrugter