Desserter

Passionsmousse med marengs

Flot ser det ud, når du anretter mousserne i cocktailglas på fod. Her får du opskriften på passionsmousse med marengs

Tid i alt: 2 t og 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 blade husblas
4 æg
120 g sukker
8 passionsfrugter
½ dl friskpresset citronsaft
2½ dl piskefløde

MARENGS

2 æggehvider
100 g sukker
1 sprøjtepose med rund tylle
1 lille gasbrænder

TIL SERVERING

evt. spiselige stedmoderblomster
 

Opskrift - sådan laver du passionsmousse med marengs

 
1. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter. Del æggene i blommer og hvider. Brug en elpisker og pisk æggeblommer og sukker sammen til en lys og luftig masse. Skær 4 passionsfrugter i halve, og skrab frugtkødet ud med en ske. Blend passionsfrugtkødet med en stavblender eller i en minihakker, og pres det igennem en sigte. Vend den sigtede passionsfrugtsaft i æggemassen. Bring citronsaft i kog i en gryde, og tag gryden fra varmen. Tag husblassen op af udblødningsvandet, og smelt den i den varme citronsaft; pisk blandingen i æggemassen. Pisk fløden til skum, og vend det i ægge-
citron-massen. Pisk æggehviderne stive, og vend også dem i. Skær de resterende 4 passionsfrugter over, og skrab frugtkødet ud i 4-6 serveringsglas. Hæld moussen over, og sæt glassene på køl i mindst 2 timer.
 
2. MARENGS: Pisk æggehviderne stive, og pisk sukker i, lidt ad gangen, til det er opløst, og marengsmassen er helt stiv. Fyld marengsmassen i en sprøjtepose, og sprøjt en stor marengstop ud på hver mousse. Brænd overfladen let med en lille gasbrænder. Pynt evt. med blomster.
 
TIP: I stedet for stedmoderblomster kan desserten pyntes med f.eks. citronmelisse eller mynte.