Desserter

Panna cotta med friske bær

af Mai Knauer 17. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Panna cotta betyder kogt fløde, her serveret med sommerens friske bær - uhm!
4 personer

INGREDIENSER

  • 1 vaniljestang
  • 5 dl piskefløde
  • 1 dl sukker
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 3 blade husblas

TIL SERVERING

  • 200 g friske blandede bær

Opskrift - sådan laver du Panna cotta med friske bær

1. Flæk vaniljestangen, og læg den i en kasserolle. Hæld fløde og sukker i kasserollen, og rør fintrevet citronskal i. Bring blandingen i kog, og lad den småkoge ved svag varme i ca. 10 minutter. Fjern vaniljestangen.

2. Læg husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter, til den er blød. Tag husblassen op af vandet, læg den i den varme flødeblanding, og pisk, til husblassen er helt opløst. Fordel flødeblandingen i 4 portionsglas, og stil dem på køl i et par timer eller til næste dag. Servér med friske bær på toppen.

TIP: Du kan også pynte desserten med syltede bær eller et drys lakridspulver.

PRØV OGSÅ: Chokolademandelbund med rabarberskum og bær