Panna cotta med friske bær
Mad

Panna cotta med friske bær

17. februar 2022
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Panna cotta betyder kogt fløde. Her er den serveret med sommerens friske bær - uhm!
4 personer

Det skal du bruge

  • 1 vaniljestang
  • 5 dl piskefløde
  • 1 dl sukker
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 3 blade husblas

Pynt

  • 200 g friske blandede bær

Sådan laver du panna cotta med bær

  1. Flæk vaniljestangen, og læg den i en kasserolle. Hæld fløde og sukker i kasserollen, og rør fintrevet citronskal i. Bring blandingen i kog, og lad den småkoge ved svag varme i ca. 10 minutter. Fjern vaniljestangen.
  2. Læg husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter, til den er blød.
  3. Tag husblassen op af vandet, læg den i den varme flødeblanding, og pisk, til husblassen er helt opløst.
  4. Fordel flødeblandingen i 4 portionsglas, og stil dem på køl i et par timer eller til næste dag.
  5. Servér med friske bær på toppen.

Velbekomme!

TIP: Du kan også pynte desserten med syltede bær eller et drys lakridspulver.

Læs også