Desserter

Panna cotta med friske bær

af Mai Knauer 19. juni 2014
Foto: Columbus Leth
Panna cotta betyder kogt fløde, her serveret med sommerens friske bær - uhm!

Panna cotta med friske bær til 4 personer

INGREDIENSER 1 vaniljestang 5 dl piskefløde 1 dl sukker skal af 1 usprøjtet citron 3 blade husblas   TIL SERVERING 200 g friske blandede bær  

Opskrift - sådan laver du Panna cotta med friske bær

  1. Flæk vaniljestangen, og læg den i en kasserolle. Hæld fløde og sukker i kasserollen, og rør fintrevet citronskal i. Bring blandingen i kog, og lad den småkoge ved svag varme i ca. 10 minutter. Fjern vaniljestangen.   2. Læg husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter, til den er blød. Tag husblassen op af vandet, læg den i den varme flødeblanding, og pisk, til husblassen er helt opløst. Fordel flødeblandingen i 4 portionsglas, og stil dem på køl i et par timer eller til næste dag. Servér med friske bær på toppen.   TIP: Du kan også pynte desserten med syltede bær eller et drys lakridspulver.  

PRØV OGSÅ: Chokolademandelbund med rabarberskum og bær