opskrift på de lækreste pandekager
Desserter

De lækreste pandekager med 3 slags fyld

af Camilla Zarah Lawes 10. februar 2022
Foto: Lars Ranek
Her får du tre slags dej til søde pandekager med fyld, som alle kan bages og spises naturel med lidt sukker og evt. syltetøj. Du kan også vælge at fylde dem med en god creme eller blød is
4 personer

Dej

  • 35 g mandler (eller mandelmel)
  • 150 g hvedemel
  • 1 nip salt
  • 1 spsk. sukker
  • lidt revet citronskal
  • 2½ dl mælk
  • 3 æg
  • ½ dl piskefløde
  • 30 g smeltet smør

Creme

  • saft af 2 økocitroner
  • revet skal af 1 citron
  • 2 små æg
  • ca. 75 g flormelis (1½ dl)
  • 2 tsk. majsstivelse
  • 1 spsk. smør
  • 1 dl piskefløde

Sådan laver du pandekager med fyld af citroncreme:

  1. Hak mandlerne helt fint, gerne med skallen på. Bland med mel, salt, sukker og citronskal.
  2. Pisk mælken i. Pisk æggene i, og vend fløden i til sidst (brug helst elpisker).
  3. Lad dejen hvile med et viskestykke over i ½-1 time.
  4. Lav cremen imens: Pres citronsaften ned i en lille gryde med den revne skal af den ene citron. Varm det langsomt op.
  5. Pisk æg, flormelis og majsstivelse godt med en elpisker. Pisk den lune saft i i en tynd stråle.
  6. Kom det hele tilbage i gryden, og varm det langsomt op. Pisk, til cremen er blevet tilpas tyk, men - den må endelig IKKE koge!
  7. Pisk smørret i, og lad cremen blive helt kold. Pisk fløden til skum, og vend den i. Cremen kan opbevares på køl i 1 døgn.
  8. Bag en portion tynde pandekager i smør. Rul dem om lidt af cremen, og læg dem i en stak på et fad. Drys sigtet flormelis og evt. revet citronskal over.

 

Pandekager med fyld af blød is, ingefær og choko

Pandekagedejen til poserne er helt enkel og lavet med en blanding af vand og mælk. De er nemme at bage tynde og nemme at folde. Du kan fylde dem med blød is, flødeskum og syltetøj eller bare spise dem som almindelige pandekager med sukker og syltetøj.

Er du på udkig efter mere til den søde tand? Så finder du flere lækre opskrifter herunder: