Desserter

Pandekagelagkage med lemoncurd og hindbær

af Camilla Biesbjerg Markussen 22. januar 2015
Foto: Betina Hastoft
Pandekagelagkage med lemoncurd og hindbær smager skønt. Prøv en anden gang at lave lagkagen med skyr, æbler skåret i små tern, og ristede nødder. Eller med Nutella og bananer i skiver!

Pandekagelagkage med lemoncurd og hindbær

  INGREDIENSER skal af ½ usprøjtet citron 2 æg 3 dl skummetmælk 1 dl kærnemælk 1 spsk. olie ¼ tsk. salt 2 tsk. vaniljesukker 150 g hvedemel smør til stegning   PANDEKAGEFYLD 5 dl piskefløde 2 dl lemoncurd 150 g friske hindbær   PYNT sigtet flormelis evt. frysetørrede bær  

Opskrift - sådan laver du pandekagelagkage med lemoncurd og hindbær

  1. Riv citronskal fint. Pisk citronskal, æg, mælk, kærnemælk, olie, salt, vaniljesukker og hvedemel godt sammen. Lad dejen hvile i skålen i 30 minutter.   2. Steg ca. 10 store pandekager i smør på en varm pande. Læg dem på en tallerken med bagepapir imellem, efterhånden som de bliver færdige. Lad pandekagerne blive kolde.   3. Pandekagefyld: Pisk fløden til skum. Læg en pandekage på et serveringsfad, og smør et tyndt lag lemoncurd på. Læg en ny pandekage på, og smør med et tyndt lag flødeskum. Fortsæt med at bygge lagkagen op med skiftevis lemoncurd og flødeskum, og læg et lag med halvdelen af hindbærrene i midten af kagen.   4. Pynt: Afslut kagen med et lag flødeskum, og pynt med de sidste hindbær, sigtet flormelis og evt. frysetørrede bær. Servér straks.   PRØV OGSÅ: Lagkage med nougatskum