Pandekagelagkage med jordbærmarmelade og rabarberskum
Desserter

Pandekagelagkage med jordbærmarmelade og rabarberskum

Når du stabler de friskbagte pandekager som en lagkage med lækkert fyld mellem hvert lag, kan du skære dem i flotte trekantede lagkagestykker. Her får du opskriften på pandekagelagkage med jordbærmarmelade og rabarberskum

Forberedelsestid: 1 t
Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 1 t og 20 min
Antal personer: 6

DET SKAL DU BRUGE

4 æg
3 dl kærnemælk
1 vaniljestang
250 g hvedemel
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
3 dl sødmælk
smør til stegning

RABARBERSKUM

300 g rabarber
150 g sukker
1 vaniljestang
5 dl piskefløde

FYLD OG PYNT

1 lille glas jordbærmarmelade
250 g friske jordbær
25 g hvid chokolade
evt. citronmelisse og rød skovsyre

Opskrift - sådan laver du pandekagelagkage med jordbærmarmelade og rabarberskum

 
1. Pisk æggene sammen i en skål. Pisk kærnemælk i. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland mel, sukker, vaniljekorn og salt, og pisk det i æggeblandingen, til det er jævnt. Rør sødmælk i, og lad dejen hvile i 30 minutter. Steg i alt 10-12 store, tynde pandekager i smør på en pande.
 
2. RABARBERSKUM: Tænd ovnen på 175°. Rens rabarber, og skær dem i stykker på 1-2 cm. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Vend rabarberstykkerne sammen med sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i et ovnfad. Bag rabarberne helt møre i ovnen i 20 minutter. Afkøl dem helt. Fjern vaniljestangen, og rør de bagte rabarber sammen til en ensartet kompot. Pisk fløden til skum, og vend rabarberkompotten i.
 
3. SERVERING: Læg en pandekage på et fad. Smør et tyndt lag rabarberskum på. Læg en ny pandekage ovenpå, og smør den med jordbærmarmelade. Fortsæt med at opbygge lagkagen med skiftevis rabarberskum og marmelade, til alle pandekager er brugt. Slut af med rabarberskum på toppen, og pynt med halverede jordbær, hakket hvid chokolade og evt. krydderurter.