Desserter

Pære i gløgg

af Camilla Zarah Lawes 14. december 2011
Foto: Lars Ranek
Den søde pære smager af alle julens krydderier og serveres lun med en kugle god vaniljeis til. Den er også et fint alternativ til risalamanden juleaften.

(6 personer)6 pærer, uden skræl og kernehusGLØGG-LAGE:1 flaske rødvin2 stjerneanis5 kardemommekapsler2 stang kanel5 hele nelliker5 allehånde50 g sukkerTILBEHØR:1 l god vaniljeisSkræl pærerne, men lad stilken blive på. Grav kernehuset ud nedefra ved hjælp af en melonske.Kog alle ingredienserne til gløgg-lagen langsomt op, til sukkeret er smeltet. Sænk forsigtigt pærerne ned i den varme vin. Sørg for, at pærerne er helt dækket af lagen, ellers bliver de misfarvede (læg evt. et stykke bagepapir under låget, så pærerne ikke smutter op). Kog dem i 15-20 minutter, til de er møre. Lad dem stå i lagen i køleskabet, til de skal bruges - de kan med fordel koges dagen før, så får de en dejlig kraftig smag af gløgg.Varm pærerne langsomt igennem inden servering. Dryp med lidt lage, og giv en stor kugle is til.Prøv også: Fragilité med hvid chokoladecreme>>