Desserter

Pære Belle Helene — den bedste

af Camilla Zarah Lawes 19. august 2010
Foto: Lars Ranek
Den klassiske dessert har fået et lille twist hyldeblomstsaft, og en skøn smag af blomster. Pærerne kan tilberedes dagen før og opbevares i køleskab i lagen

(4 personer)4 pærerSUKKERLAGE:½ l vand2 dl hyldeblomstsaft250 g sukker½ god vaniljestangCHOKOLADESAUCE:100 g god mørk chokolade, 70 %2 ½ dl piskeflødeTILBEHØR:god vaniljeisPYNT:25 g fintskåret chokoladeSkræl pærerne, og fjern kernehuset fra bunden med et parisiennejern eller en lille kniv. Kog vandet op sammen med hyldeblomstsaft, sukker, vaniljekorn og vaniljebælg. Lad lagen koge, til sukkeret er smeltet.Kom pærerne i lagen, og læg et låg af bagepapir over, så pærerne er helt dækket af lagen. Lad dem småkoge i ca. 8 minutter. Tag gryden fra varmen, og lad pærerne ligge i lagen, til de skal serveres.Hak chokoladen. Bring fløden i kog; skru ned for varmen, tilsæt chokoladen, og pisk saucen let sammen, til al chokoladen er smeltet.Anret den hele pære på en tallerken; hæld lidt af sukkerlagen over. Kom chokoladesauce ved, og anret med en stor kugle is drysset med chokolade. Servér straks.

RELEVANTE LINKS