

Desserter
Opskrift på Mette Blomsterbergs hindbærsnitter
2. november 2021
Tirsdag, 10. marts 2020 - 8:38 af Mette blomsterberg. Foto: 'Blomsterbergs lækkerier til hele familien', 'Blomsterbergs søde sager' og Columbus Leth
Hindbærsnitter smager fantastisk, og de er faktisk ret lette at lave - især med denne opskrift fra Mette Blomsterberg. Her får du Blomsterbergs opskrift på lækre hindbærsnitter, som passer perfekt på kagebordet.
20 personer
Dej til hindbærsnitter
- ½ vaniljestang, polynesisk
- 70 g flormelis
- 150 g stuetempereret smør
- 250 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ½ dl vand
FYLD
- Ca. 200 g hindbærmarmelade
PYNT
- Ca. 200 g flormelis
- Lidt vand
DRYS
- Ca. 20 g usaltede pistaciekerner
- Ca. 10 g frysetørrede hindbær
Opskrift: Sådan laver du hindbærsnitter a la Mette Blomsterberg:
- Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med lidt af flormelissen på bordet med kniven, så kornene skilles ad.
- Ælt det hjemmelavede vaniljesukker sammen med den resterende flormelis, smør, hvedemel og bagepulver.
- Kom til sidst vandet i og ælt dejen smidig og glat. Stil dejen i køleskab i ½ time.
- Tag dejen ud og rul den ud i lidt ekstra mel, til den er ca. 3 mm tyk. Udstik cirkler af dejen, ca. 8 cm i diameter. Du skal bruge 2 dejcirkler pr. hindbærsnitte.
- Læg de udstukne stykker dej på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 8 min. ved 190 grader. De færdigbagte bunde til hinsbærsnitter må gerne virke lidt halvbagte.
- Spred halvdelen af de bagte kagecirkler ud på bordet. De skal bruges som bunde til dine hindbærsnitter. Kom 1½ tsk hindbærmarmelade på hver bund. Saml dine hindbærsnitter ved at lægge en kagecirkel ovenpå.
- Glasur og drys: Hak pistaciekernerne fint. Bland flormelis og vand godt. Smør glasuren på toppen af dine hindbærsnitter og drys dem straks med hakket pistacie og de frysetørrede hindbær. Voila - så har du Mette Blomsterbergs lækre hindbærsnitter.
Hindbærsnitter smager helt fantastisk! De sprøde kager med et sødt lag hindbærsyltetøj er helt uimodståelige, og faktisk er de ret nemme at bage selv - især med denne opskrift fra Mette Blomsterberg. Du kan sagtens lave dem dagen før, de skal serveres. På dagen kan du pynte hindbærsnitterne med glasur og frysetørrede bær - og måske endda spiselige blomster.
Læs også

Desserter

Sådan ser de smukke hindbærsnitter ud, når de er færdige.
