Desserter

Opskrift på macarons med kaffe

23. maj 2011
af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Bag dine egne lækre macarons med smagfyldt kaffefyld

Marengs er en gammel kending, mens de franske macarons er nyere, ret dyre - og populære lige nu. Men hvorfor ikke bage det hele selv?  

6 Søde, sprøde fristelser

 

Macarons

Macarons med kaffe

Italiensk marengs

Kokosmakroner

Makronbund

 

Macarons med kaffe Ca. 50 stk. (dvs. 25 færdige macarons) Ingredienser 3 æggehvider 20 g sukker 180 g flormelis 100 g sigtet mandelmel (smuttede malede mandler - blend selv eller køb i specialforretninger) 1 stor tsk kaffepulver

Chokoladefyld: 2½ dl piskefløde 150 g mørk chokolade

Hvid chokoladefyld med chili: 100 g hvid chokolade ½ dl piskefløde 2 tsk sød chilisauce, f.eks. Lingham's Fremgangsmåde:

Pisk hviderne næsten stive, tilsæt sukker og pisk helt stive. Sigt flormelis og mandelmel i og pisk lidt, til massen er tyk og sej. Kom kaffepulveret i dejen.

Kom »dejen« i en sprøjtepose med en lille rund tylle og sprøjt ud på bagepapir, ikke for tæt, ca. på størrelse med en 5-krone. Lad dem hvile i 30 min. Bag ved 170 grader i 10-12 min. Afkøl lidt og læg på en rist. Fyld: Chokoladefyld: Kog fløden op. Tilsæt chokolade i små stykker. Tag gryden af varmen og lad chokoladen smelte. Rør og stil på køl til næste dag. Tag det ud af køleskabet, og læg det lidt bløde fyld mellem kaffemacaronerne. Chokolade-chilifyld: Smelt chokoladen meget forsigtigt og vend fløde og chili i. Stil koldt til næste dag, og kom det i de lyse macarons (se ovenfor). Du kan også fylde tykt syltetøj i.