risalamande
Desserter

Opskrift på lækker risalamande

af Louise Dandanell Ørsted 1. december 2021
Foto: Bjørn Jakobsen
Risalamande hører til på julebordet - Her får du en lækker opskrift!
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 vaniljestang
  • 1 portion grød, ca. 700 g (eller 1 rulle)
  • Sukker
  • 100 g mandler
  • 2½ dl piskefløde
  • Kirsebærsovs blandet med Amarena-kirsebær

Opskrift - sådan laver du risalamande

  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv.
  2. Bland i risengrøden og smag til med sukker.
  3. Hæld kogende vand over mandlerne, lad dem stå et par min.og gentag med kogende vand.
  4. Hæld vandet fra og smut hinderne af.
  5. Hak mandlerne groft og bland dem i grøden.
  6. Lige inden servering piskes fløden til skum og vendes i grøden.
  7. Varm evt. sovsen og server den til.

Husk at gemme 1 stor hel mandel, hvis du har en mandelgave. Smag grøden til og bland mandlerne i tidligt på dagen, men vent med at vende flødeskummet i risengrøden, til lige inden den skal serveres. I stedet for at koge grøden selv kan du anvende en købt rulle risengrød.