Øllebrød med vaniljecreme
Desserter

Øllebrød med vaniljecreme

af Camilla Zarah Lawes 5. august 2021
Foto: Wichmann+Bendtsen Photography
Har du en rest rugbrød tilovers, er øllebrød den oplagte ret. Servér som dessert eller lille morgenanretning. Her får du opskriften på øllebrød med vaniljecreme
4 personer
Tid i alt 30 min

Det skal du bruge

  • 250 g rugbrød
  • 7½ dl vand
  • 2 dl hvidtøl
  • 1 dl rørsukker

Vaniljecreme

  • 200 g flødeost naturel
  • korn af 1 vaniljestang
  • 3 spsk. flormelis
  • 1 dl piskefløde

Pynt

  • 2 spsk. tørret lavendel
  • 2 spsk. frysetørrede kirsebær

Opskrift - sådan laver du øllebrød med vaniljecreme

  1. DAG 1: Skær rugbrødet i små tern; læg dem i en gryde med vand, og lad dem stå i blød natten over.
  2. DAG 2: Bring rugbrødsblandingen i kog under låg ved svag varme, og pisk godt undervejs, så det bliver til en ensartet masse. Tilsæt øl og sukker, og kog grøden i yderligere 15 minutter. Lad den afkøle let, og fordel den i 4 små skåle eller glas.
  3. VANILJECREME: Pisk flødeost sammen med vaniljekorn og flormelis. Pisk fløden til skum, og vend den i.
  4. SERVERING: Servér øllebrøden med en stor skefuld vaniljecreme, og drys evt. med tørret lavendel og frysetørrede kirsebær.

 

Herunder finder du flere lækre opskrifter