Har du en rest rugbrød tilovers, er øllebrød den oplagte ret. Servér som dessert eller lille morgenanretning. Her får du opskriften på øllebrød med vaniljecreme
4 personer
Tid i alt 30 min
Det skal du bruge
250 g rugbrød
7½ dl vand
2 dl hvidtøl
1 dl rørsukker
Vaniljecreme
200 g flødeost naturel
korn af 1 vaniljestang
3 spsk. flormelis
1 dl piskefløde
Pynt
2 spsk. tørret lavendel
2 spsk. frysetørrede kirsebær
Opskrift - sådan laver du øllebrød med vaniljecreme
DAG 1: Skær rugbrødet i små tern; læg dem i en gryde med vand, og lad dem stå i blød natten over.
DAG 2: Bring rugbrødsblandingen i kog under låg ved svag varme, og pisk godt undervejs, så det bliver til en ensartet masse. Tilsæt øl og sukker, og kog grøden i yderligere 15 minutter. Lad den afkøle let, og fordel den i 4 små skåle eller glas.
VANILJECREME: Pisk flødeost sammen med vaniljekorn og flormelis. Pisk fløden til skum, og vend den i.
SERVERING: Servér øllebrøden med en stor skefuld vaniljecreme, og drys evt. med tørret lavendel og frysetørrede kirsebær.