nougatbidder
Desserter

Nougatbidder med sprøde speltflager

Lag på lag af sprøde karamelliserede speltflager og fløjlsblød chokoladenougat gør hver en bid til en himmerigsmundfuld. Her får du opskriften på nougatbidder med sprøde speltflager

Nougatbidder med sprøde speltflager

 
Tid: 30 minutter
Hviletid: Mindst 3 timer. 
Antal: Ca. 24 stk.
 
DET SKAL DU BRUGE
30 g smør
100 g speltflager 
75 g lyst muscovadosukker
2 spsk. sirup 
50 g hasselnøddeflager 
lidt smagsneutral olie 
500 g blød nougat 
50 g mørk chokolade 
1 firkantet form, ca. 15 x 18 cm
 
 
OVERTRÆK
300 g mørk chokolade 
spiseligt sølvpulver
 
Den perfekte julegave-idé – giv et abonnement på FEMINA. 3 måneder for 150 kr. >
 
PRØV OGSÅ: Nougat-nødde-brud
 

Opskrift - sådan laver du nougatbidder med sprøde speltflager

 
1. Smelt smørret på en pande, og tilsæt speltflager, sukker, sirup og hasselnøddeflager. Rist det hele ved lav varme, indtil sukkeret begynder at karamellisere, og grynene er lysebrune (massen skal være let sammenhængende). Rul blandingen ud med en kagerulle i 2 mm’s tykkelse på et stykke bagepapir smurt med lidt olie – det gør ikke noget, massen går lidt i stykker. Del den i 2 lige store stykker, og lad dem køle af. Smelt nougat og mørk chokolade i en varmefast skål over vandbad ved lav varme. Dæk formens bund og sider med husholdningsfilm. Fordel ¼ af nougatmassen i bunden af formen, og læg den ene speltflageplade ovenpå. Hæld herefter ½ af nougatmassen over. Læg den anden speltflageplade på, og afslut med den sidste ¼ af nougatmassen. Sæt formen på køl i mindst 3 timer, men gerne natten over.
 
2. OVERTRÆK: Temperér chokoladen. Tag konfekten ud af formen, og hæld den smeltede chokolade over. Lad den sætte sig et par minutter, og pensl herefter chokolade på bunden. Når chokoladen har sat sig, skæres konfekten ud i mundrette firkanter med en skarp kniv. Pensl overfladen med spiseligt sølvpulver. Opbevar på køl.
 
Læs mere om: