nougatbidder
Desserter

Nougatbidder med sprøde speltflager

af Cecilie Sofie Svensson 11. april 2022
Foto: Line Thit Klein
Lag på lag af sprøde karamelliserede speltflager og fløjlsblød chokoladenougat gør hver en bid til en himmerigsmundfuld. Her får du opskriften på nougatbidder med sprøde speltflager
24 stk
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 30 g smør
  • 100 g speltflager 
  • 75 g lyst muscovadosukker
  • 2 spsk. sirup 
  • 50 g hasselnøddeflager 
  • lidt smagsneutral olie 
  • 500 g blød nougat 
  • 50 g mørk chokolade 
  • 1 firkantet form, ca. 15 x 18 cm

OVERTRÆK

  • 300 g mørk chokolade 
  • spiseligt sølvpulver

Hviletid: Mindst 3 timer. 

1. Smelt smørret på en pande, og tilsæt speltflager, sukker, sirup og hasselnøddeflager. Rist det hele ved lav varme, indtil sukkeret begynder at karamellisere, og grynene er lysebrune (massen skal være let sammenhængende). Rul blandingen ud med en kagerulle i 2 mm’s tykkelse på et stykke bagepapir smurt med lidt olie – det gør ikke noget, massen går lidt i stykker. Del den i 2 lige store stykker, og lad dem køle af. Smelt nougat og mørk chokolade i en varmefast skål over vandbad ved lav varme. Dæk formens bund og sider med husholdningsfilm. Fordel ¼ af nougatmassen i bunden af formen, og læg den ene speltflageplade ovenpå. Hæld herefter ½ af nougatmassen over. Læg den anden speltflageplade på, og afslut med den sidste ¼ af nougatmassen. Sæt formen på køl i mindst 3 timer, men gerne natten over.

 

2. OVERTRÆK: Temperér chokoladen. Tag konfekten ud af formen, og hæld den smeltede chokolade over. Lad den sætte sig et par minutter, og pensl herefter chokolade på bunden. Når chokoladen har sat sig, skæres konfekten ud i mundrette firkanter med en skarp kniv. Pensl overfladen med spiseligt sølvpulver. Opbevar på køl.