nougat-nødde-brud
Desserter

Nougat-nødde-brud

af Camilla Zarah Lawes 11. april 2022
Foto: Columbus Leth
Nougat-nødde-brud er så nemt at lave og smager så dejligt til en kop kaffe eller chai latte.

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g nougat
  • 100 g mørk chokolade 70 %
  • 100 g hele hasselnødder
  • 50 g tørrede tranebær

Sådan laver du nougat-nødde-brud:

  1. Bræk nougat og chokolade i grove stykker, og smelt dem sammen i et vandbad. Der må endelig ikke komme vand eller damp i. 

  2. Rist hasselnøddekernerne ved 200° i 10 minutter. Tag dem ud, og læg dem i et rent viskestykke. Gnid nøddekernerne mod hinanden, så skallerne falder af. Vend nødder og tranebær i nougatblandingen.

  3. Beklæd en firkantet form med husholdningsfilm eller bagepapir, og kom nougatmassen i formen.

  4. Stil den i køleskabet i 3 timer eller natten over, så massen stivner.

  5. Skær nougatbruddet i aflange bjælker.

Prøv også: Cornflakestoppe med chokolade

Vil du have flere nødde-lækkerier til konfektfadet, så prøv opskriften på hjemmelavede brændte mandler.