Desserter

Nødde-mokkakage

20. oktober 2010
af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
Kagen kan fryses og tøs op 10 min. inden servering. Hvis det skal være ekstra lækkert, kan du dække bundene med smeltet chokolade, inden de lægges sammen. Mængden af instant kaffe til mokkaskummet er afhængigt af hvilket mærke, du bruger. Så smag dig frem for at vurdere, om kaffesmagen er god.

Tid: Ca. 1 time og 15 min. inkl. bagning.

Prøv også:

Kaffekage Chokoladeroulade Krydderkage med kaffecreme   Claires roulade med citroncreme Trøffelroulade med kaffe og cognac

Bunde:4 æggehvider1 tsk eddike200 g sukker2 tsk vaniljesukker100 g valnødder

Fyld:3 dl fløde2-3 spsk instant kaffe2 spsk flormelisCa. 40 g mandelsplitter

Tænd ovnen på 150 grader.

Pisk æggehviderne stive.

Pisk eddike i og drys sukker og vaniljesukker i under piskning.

Fortsæt, til marengsen er sej, og de fleste sukkerkorn er væk.

Hak valnødderne groft og vend dem i dejen.

Jeg tegnede bunden af det fad, kagen skulle serveres på, af på bagepapir 3 gange og fordelte dejen på det.

Hvis det er et større fad, er der kun dej til to bunde.

Bag bundene i ca. 45 min. og afkøl.

Fyldet:

Pisk fløden stiv.

Opløs kaffen i så lidt vand som muligt.

Vend kaffen i flødeskummet og smag til med flormelis.

Rist mandlerne på en tør pande og afkøl dem.

Fordel mokkaskummet på bundene og pynt den øverste med mandler.