Mad
27. juli 2021

Krydderkage med kaffecreme

Kaffecremen på toppen giver lige det sidste pift til den krydrede kage. Temperaturen her er angivet for almindelig konventionel ovn. Hvis du bruger varmluft, skal temperaturen være ca. 20 grader lavere.
Af: Louise Dandanell Ørsted
Krydderkage med kaffecreme

Foto: Bjørn Jakobsen

Kaffecremen på toppen giver lige det sidste pift til den krydrede kage. Temperaturen her er angivet for almindelig konventionel ovn. Hvis du bruger varmluft, skal temperaturen være ca. 20 grader lavere.
1 stk
Tid i alt 1 t og 0 min

Det skal du bruge

  • 125 g smør
  • 125 g mørkt rørsukker
  • 2 æg
  • 250 g mel
  • 1 natron
  • ½ tsk koriander
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk nellike
  • 1½ dl kærnemælk
  • 150 g rosiner

Kaffecreme

  • 100 g blødt smør
  • 2 past. æggeblommer (1 bæger)
  • 3 spsk flormelis
  • 2 spsk neskaffe udrørt i 1 spsk vand
Annonce

Opskrift - sådan laver du krydderkage med kaffecreme

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Pisk smør og sukker sammen.
  3. Pisk æggene i ét ad gangen.
  4. Bland mel, natron, koriander, kanel, kardemomme og nellike sammen og rør det i dejen skiftevis med kærnemælken.
  5. Rør rosinerne i. Hæld dejen i en stor smurt springform og bag kagen i ca. 30 minutter.
  6. Kontrollér med en tynd træpind, om kagen er gennembagt - der skal ikke hænge dej ved pinden.
  7. Afkøl kagen.
  8. Rør cremen sammen og smør den på kagen inden servering.

Herunder har vi samlet flere lækre opskrifter

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.