Opskrift på de bedste havregrynskugler
Desserter

Nemme og lækre havregrynskugler

af Louise Dandanell Ørsted 1. december 2021
Foto: Jette Ladegaard og Betina Hastoft
Få opskriften på lækre, klassiske havregrynskugler - som vi kender dem fra barndommen. Så er du klar til hyggelige julestunder. De er lette at lave - og nej, der er hverken sparet på smør eller kakao i denne opskrift på havregrynskugler. Mums!

DET SKAL DU BRUGE

 • 250 g økologiske havregryn
 • 200 g flormelis
 • 100 g smør/margarine
 • 50 g kakao
 • 7 spsk færdiglavet kaffe
 • Romessens
 • Kokosmel

Opskrift - sådan laver du havregrynskuglerne

 1. Ælt gryn, flormelis, smør, kakao og kaffe sammen og smag dejen til med romessens – og pas på, I ikke kommer til at spise hele dejen undervejs!
 2. Tril kugler af massen og rul herefter de færdige kugler i kokosmel.
 3. Læg de færdige kugler på køl mindst et par timer og opbevar dem herefter i dåser.
 4. Server de klassiske havregrynskugler for dine gæster, eller når lysten til noget sødt melder sig.

 

Når det bliver juletid, og sneen så småt begynder at falde udenfor, så er det tid til at hygge i køkkenet med dem, du holder af. Måske med børnene - eller med veninderne. I kan bage småkager, stege æbleskiver eller trille konfektkugler. Vi elsker især havregrynskugler med masser af smør, kakao og kokos. De klassiske havregrynskugler, som vi kender fra barndommen, er og bliver den bedste julesnack! Og de er tilmed superlette at kaste sig over.

Alle børn skal prøve at lave gammeldags havregrynskugler med deres forældre eller bedsteforældre. De vil helt sikkert synes, det er sjovt at lave, og så vil de stolt nyde at spise dem, når de er færdige. 

Har du ingen børn i familien, er der altså mange andre gode undskyldninger for at trille - og spise! - en portion havregrynskugler. Vi lover, at disse nemme og lækre havregrynskugler også bliver et sikkert hit hos veninderne! Du kan også bare lave en portion konfekt til at have stående til dig selv. Det er så hyggeligt at have lidt at gå og spise af i køleskabet.

Disse havregrynskugler er rigtig nemme at lave, så børnene kan sagtens være med. Faktisk er de så nemme at lave, at det sværeste er ikke at spise dem alle på én gang!

Havregrynskugler uden kokus