Jordbærdessert med hvidchokolade
Mad

Hvid chokolademousse med jordbær

14. december 2021
af Camilla Zarah Lawes
Nyd den dejlige kombination af hvid chokolade og jordbær sammen med et glas mousserende dessertvin. Her får du opskriften på hvid chokolademousse med jordbær.
4 personer

Mousse

  • 150 g hvid chokolade, groft hakket
  • 2½ dl piskefløde
  • 6 æggeblommer (3 bægre pasteuriserede)
  • 50 g rørsukker
  • 250 g jordbær

Pynt

  • Hele jordbær (dem der ikke bruges til moussen)
  • 50 g hvid chokolade, høvlet

Hvid chokolademousse med jordbær

Mangler du en dessert til sommerens mange fester?

  1. Smelt chokoladen meget forsigtigt over et vandbad.
  2. Pisk fløden til skum, og stil det til side.
  3. Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret, og rør den flydende chokolade i. Vend flødeskummet i chokoladeblandingen lidt ad gangen.
  4. Skær 8-10 stk. af jordbærrene i tykke skiver på den høje led. Sæt skiverne hele vejen rundt i 4 dessertglas.
  5. Fordel moussen op ad og over jordbærrene, og sæt glassene på køl i minimum 4 timer.
  6. Høvl chokoladen med en skarp kniv, og drys den som pynt.
  7. Servér med resten af de hele jordbær som et friskt tilbehør.

Elsker du desserter med jordbær ligeså meget som vi gør, så find her 10 opskrifter på jordbærdesserter.

Hvornår er danske jordbær i sæson?

I Danmark strækker jordbærsæsonen sig normalt fra juni til august. Dette er den tid, hvor danske jordbær er mest friske, søde og tilgængelige. Det præcise tidspunkt for jordbærsæsonen kan dog variere afhængigt af vejrforholdene.

Er jordbær en nød eller frugt?

De fleste forbinder bær med kategorien ‘frugt’, men det er ikke helt sandt? Jordbær er ikke et ægte bær (botanisk set), fordi de små lyse prikker på jordbærret er faktisk en samling af meget små nødder – Jordbærret skal derfor betegnes som en nød.

Kilde: Coop.dk

Læs også