Hvid chokolademousse med jordbær
Desserter

Nem Hvid chokolademousse med jordbær

14. december 2021
af Camilla Zarah Lawes
Nyd den dejlige kombination af hvid chokolade og jordbær sammen med et glas mousserende dessertvin. Her får du opskriften på hvid chokolademousse med jordbær.
4 personer

Mousse

  • 150 g hvid chokolade, groft hakket
  • 2½ dl piskefløde
  • 6 æggeblommer (3 bægre pasteuriserede)
  • 50 g rørsukker
  • 250 g jordbær

Pynt:

  • Hele jordbær (dem der ikke bruges til moussen)
  • 50 g hvid chokolade, høvlet

Sådan laver du hvid chokolademousse med jordbær

  1. Smelt chokoladen meget forsigtigt over et vandbad. Pisk fløden til skum, og stil det til side. Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret, og rør den flydende chokolade i. Vend flødeskummet i chokoladeblandingen lidt ad gangen.
  2. Skær 8-10 stk. af jordbærrene i tykke skiver på den høje led. Sæt skiverne hele vejen rundt i 4 dessertglas. Fordel moussen op ad og over jordbærrene, og sæt glassene på køl i minimum 4 timer. Høvl chokoladen med en skarp kniv, og drys den som pynt. Servér med resten af de hele jordbær som et friskt tilbehør.

Læs også