

Mozartkugler
DET SKAL DU BRUGE
- 125 g marcipan
- 80 g pistaciemasse
- 50 g nougat, kølig
- 200 g mørk chokolade
- evt. alufolie eller konfektfolie
Rul marcipanen ud med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir i ½ cm’s tykkelse. Udstik ca. 20 små cirkler (diameter ca. 5 cm) af marcipanen, brug fx et lille glas. Fordel 1 tsk. pistaciemasse på hver cirkel. Form ca. 20 små kugler nougat, og læg dem oven på pistaciemassen. Saml marcipanen omkring pistaciemasse og nougat, og rul sammen til en kugle. Smelt chokoladen i en varmefast skål over vandbad, og dyp kuglerne i chokoladen. Lad dem tørre på bagepapir, og pak dem evt. ind i alufolie eller konfektfolie.
TIP: SÅDAN SMELTER DU CHOKOLADE OVER VANDBAD
Hæld lidt vand i bunden af en gryde, og varm det op til lige under kogepunktet. Læg hakket chokolade i en metalskål, der kan hænge på kanten af gryden, uden at skålens bund rammer det varme vand. Rør jævnligt i chokoladen, så den smelter ensartet. Undgå, at chokoladen kommer i berøring med vand eller damp.