mozartkugler
Desserter

Mozartkugler

af Julie Hey, Gitte Heidi Rasmussen m.fl 26. april 2022
Foto: Carina Krüger og Bjørn Jakobsen
Servér hjemmelavede mozart-julekugler, og du vil høre englene synge til de klassiske toner. Her får du opskriften på mozartkugler
20 stk
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 125 g marcipan
  • 80 g pistaciemasse
  • 50 g nougat, kølig
  • 200 g mørk chokolade
  • evt. alufolie eller konfektfolie

Rul marcipanen ud med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir i ½ cm’s tykkelse. Udstik ca. 20 små cirkler (diameter ca. 5 cm) af marcipanen, brug fx et lille glas. Fordel 1 tsk. pistaciemasse på hver cirkel. Form ca. 20 små kugler nougat, og læg dem oven på pistaciemassen. Saml marcipanen omkring pistaciemasse og nougat, og rul sammen til en kugle. Smelt chokoladen i en varmefast skål over vandbad, og dyp kuglerne i chokoladen. Lad dem tørre på bagepapir, og pak dem evt. ind i alufolie eller konfektfolie.

 

TIP: SÅDAN SMELTER DU CHOKOLADE OVER VANDBAD

Hæld lidt vand i bunden af en gryde, og varm det op til lige under kogepunktet. Læg hakket chokolade i en metalskål, der kan hænge på kanten af gryden, uden at skålens bund rammer det varme vand. Rør jævnligt i chokoladen, så den smelter ensartet. Undgå, at chokoladen kommer i berøring med vand eller damp.

TIP: Mozartkuglerne bliver ekstra lækre, hvis du laver dem med hjemmelavet marcipan. Få en nem opskrift på hjemmelavet marcipan her.

 

PRØV OGSÅ: Marcipanshshi med hindbær og nougat