Den lækreste æblekage
Desserter

Mormors æblekage - nem og lækker

af Susanne Palmqvist 27. januar 2022
Foto: Anders Schønnemann
En super gammel opskrift på verdens bedste æblekage (!) hvis du spørger mig. Jeg er måske ikke helt objektiv, men døm selv. Lav kagen i god tid, og lun den hurtigt under grillen. Uhm det er godt ...
6 personer

ÆBLEMOS

  • ca. 900 g æbler
  • 1 dl (rør)sukker

RASP

  • 1 lille gammeldags, hvidt franskbrød, daggammelt
  • 125 g lyst rørsukker

ENDVIDERE

  • 75 g smuttede, groft hakkede mandler eller hasselnødder
  • 75 g smør
  • 1 springform

Opskrift - sådan laver du mormors æblekage

  1. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i mindre stykker. Kog eller damp dem med sukkeret i 10-15 minutter. Rør mosen igennem, og køl af. Den skal være fast.
  2. Skær skorperne af brødet, riv det groft, og bland det med sukker. Smør en springform ekstra godt, og læg evt. et stykke tilklippet bagepapir i bunden og 2 cm op ad siden. Kom ¹⁄3 af raspen på. Fordel æblemosen henover i et ikke for tykt lag. Bland resten af raspen med mandler, og drys det over. Smelt smørret, og dryp det over hele kagen i en tynd stråle. Bag kagen midt i en 190° varm ovn ca. 45 minutter, til den er gylden og sprød. Afkøl kagen. Lun den evt. i 5 minutter under grillen, og servér den med koldt flødeskum.