citronmåne
Desserter

Moderne citronmåne med citroncreme og hasselnødder

Vi kender (næsten) alle den klassiske citronmåne, den der bare minder om barndom. Her får du en moderne udgave af klassikeren. Få opskriften på en skøn moderne citronmåne med citroncreme og hasselnødder

Antal personer: 6

DET SKAL DU BRUGE

150 g smør
200 g sukker
3 æg
125 g marcipan
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 usprøjtede citroner

CITRONCREME

400 g mascarpone
100 g cremefraiche 38 %
100 g flormelis

PYNT

300 g hasselnøddekerner
1 dl rørsukke
Lidt skovsyre

Opskrift - sådan laver du moderne citronmåne med citroncreme og hasselnødder

PRØV OGSÅ: Citronmåne med marcipan

1. Tænd ovnen på 170°. Smelt smørret, og rør smør og sukker sammen. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og rør godt. Skær marcipanen i små stykker, og kom dem i dejen. Rør til en ensartet masse. Sigt hvedemel og bagepulver ned i dejen, og rør det godt
sammen. Riv skallen af citronerne, og pres saften af den ene citron. Gem lidt af skallen til cremen. Kom den øvrige skal og saften i dejen. Beklæd en springform, Ø 20 cm, med bagepapir, og bag kagen i 30-35 minutter. Afkøl på en rist. Flæk kagen på
midten.
 
2. CITRONCREME: Rør resten af citronskallen sammen med de øvrige ingredienser til cremen, og fordel ¾ på den ene kagebund. Læg den anden bund på, og smør resten af cremen i et tyndt lag hele vejen rundt på kagen og på toppen.
 
3. PYNT: Hak nødderne groft, og rist dem gyldne på en pande sammen med rørsukker. Tag dem af panden, og lad dem afkøle. Fordel nødderne på kagens top og sider ved at trykke dem ind i citroncremen. Pynt til sidst med lidt skovsyre, og servér.