

Desserter
Mette Blomsterbergs opskrift på varm chokolade
af Mette Blomsterberg
14. november 2011
Fotos fra «Blomsterbergs lækkerier til hele familien« og »Blomsterbergs søde sager«, begge politikens forlag.
Varm chokolade hører de kolde måneder til. Her får du Mette Blomsterbergs opskrift på en lækker kraftfuld kop varm chokolade
5 personer
DET SKAL DU BRUGE
- 50-140 g god mørk chokolade 60 %
- 1 l letmælk
- Ca. 3 dl piskefløde
- Ca. 1 tsk stødt kanel
Prøv også: Mexicansk varm chokolade
Sådan laver du Mette Blomsterbergs opskrift på varm chokolade
1. Hak chokoladen fint.
2. Varm mælken op til ca. 85 grader i en gryde. Tjek med et sukkertermometer.
3. Sluk for varmen og tilsæt den finthakkede chokolade. Pisk, til det hele er smeltet.
4. Pisk fløden til en let skum og server den varme chokolade med flødeskum og et lille drys kanel.
Mængden af chokolade er afgørende!
Det er mængden af den mørke chokolade, der afgør, hvor stærk den varme chokolade bliver: 50 g pr. liter har en mild børnevenlig smag. 140 g pr. liter giver en meget koncentreret chokoladesmag.
Få flere af Mette Blomsterbergs lækre opskrifter i galleriet herunder
Galleri: 15 af Mette Blomsterbergs lækre opskrifter