Mette Blomsterbergs opskrift på bløde lakridskarameller
Desserter

Mette Blomsterbergs opskrift på bløde lakridskarameller

af Mette Blomsterberg 7. november 2011
Fotos fra «Blomsterbergs lækkerier til hele familien« og »Blomsterbergs søde sager«, begge politikens forlag.
Karameller smager vidunderligt og Mette Blomsterbergs opskrift på bløde lakridskarameller er bare helt perfekt!

DET SKAL DU BRUGE

  • 2½ dl piskefløde 38 %
  • 250 g hvidt sukker
  • 30 g smør
  • 50 g glukose
  • ½ tsk lakridspulver
  • Ca. 50 g lakridspulver , til at trille lakridskaramellerne i
  • Lidt smagsneutral olie, til at smøre bagepapiret med, f.eks. majsolie

Prøv også: Bagte æbler med lakridskarameller

 

Sådan laver du Mette Blomsterbergs bløde lakridskarameller (ca. 50 stk.)

 

1. Kom piskefløde, sukker, smør og glukose i en gryde og kog det ved god, jævn varme, indtil karamellen er præcis 122 grader. Tjek temperaturen med et sukkertermometer. Rør i den indimellem, dog mest til sidst.

2. Tag gryden af varmen, tilsæt ½ tsk lakridspulver og rør godt, men kort.

3. Hæld straks den flydende karamel op i en ca. 18 x 18 cm stor beholder, der er foret med olieret bagepapir på både bund og sider. Læg også et stykke olieret bagepapir på som top.

4. Lad karamellen køle af ved stuetemperatur til næste dag - eller mindst 5 timer.

5. Skær karamellen ud i små, ens firkanter på ca. 2 x 2 cm.

6. Vend karamellerne i lakridspulver inden servering. Karamellerne er bedst, mens de er friske

Få flere opskrifter fra Mette Blomsterberg i galleriet herunder

Andre lækre opskrifter