Mette Blomsterbergs nøddenougat
Desserter

Mette Blomsterbergs nøddenougat

af Mette Blomsterberg 14. november 2011
Fotos fra «Blomsterbergs lækkerier til hele familien« og »Blomsterbergs søde sager«, begge politikens forlag.
Det kræver ikke altid det helt store at lave noget lækkert, som godt kan imponere gæsterne lidt. Mette Blomsterbergs nøddenougat er en simpel opskrift på lækkert konfekt

DET SKAL DU BRUGE

  • 125 g hasselnøddekerner
  • 200 g nougat ca. 40 %
  • En beholder med lige sider, ca. 18 x 10 cm, evt. en madkasse

Vild med nøddenougat? Prøv disse flotte nøddekugler med nougat

 

Opskrift - sådan laver du nøddenougat

1. Rist nødderne i ovnen ved 180 grader i 8-10 min. Afkøl dem let, før du nulrer hinderne af ved at massere nødderne imellem hænderne.

2. Smelt nougaten i en skål over vandbad. Vær opmærksom på, at vandbadsskålen slutter tæt om gryden, da det er absolut forbudt, at der kommer vand eller damp op til nougaten.

3. Tilsæt de afskallede hasselnødder og rør rundt.

4. Beklæd beholderen med tilklippet bagepapir. Fyld nøddenougaten i og stil den i køleskabet, til den er stivnet og kan skæres ud i små stykker.

Få flere lækre opskrifter fra Mette Blomsterberg i galleriet herunder

Andre lækre opskrifter