Desserter

Mette Blomsterberg opskrift: Vaniljeis med pistacie-krokant

Hjemmelavet is et altid et hit og fås i så mange smagsnuancer og konsistenser, at det kan være svært at lægge sig fast på én favoritis. Mens sommervarmen ofte indbyder til de lette frugtsorbeter, klær´ en fløjlsblød flødeis den råkolde og mørke efterårsdag utrolig godt. Her får du en skøn opskrift på vaniljeis af Mette Blomsterberg

Antal personer: 6

Vaniljeis

1/2 stk. polynesisk vaniljestang
100 gram sukker
1 dl. pasturistede æggeblommer
6 dl. piskefløde

Pistacie-krokant

130 gram sukker
75 gram usaltede pistaciekerner

Mette Blomsterberg opskrift: Vaniljeis med pistacie-krokant til 6 personer

Mette Blomsterberg er Danmarks ukronede dessertdronning. Og vi er vilde med hendes kager. Her får du en af Mette Blomsterbergs favoritopskrifter på hjemmelavet is.
 
 

Opskrift - sådan laver du vaniljeis med pistacie-krokant

 
Pistacie-krokant
1. Sukkeret smeltes til en god, gylden karamel. Pistaciekernerne kommes i og ristes med i nogle sekunder. Karamellen hældes straks ud på et stykke bagepapir.
 
2. Afkøles helt og hakkes groft med en savtakket kniv.
 
Vaniljeis
1. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv.
 
2. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret med kniven, så kornene skilles ad.
 
3. Pisk æggeblommer sukker og vaniljesukker med en håndmikser til en tyk æggesnaps. Pisk fløden til let skum. Halvdelen af den letpiskede fløde tilsættes, og der vendes forsigtigt. Tilsæt pistacie-krokanten sammen med den resterende letpiskede fløde. Vend det forsigtigt sammen og fordeles straks i en silikone brødform. Nedfrys isen til næste dag.
 
Mette Blomsterberg: “Det er overraskende overkommeligt at lave sin egen, hjemmelavede is. Har du børn, så ta' dem endelig med i køkkenet, for de allerfleste ELSKER jo go' is, og det er helt magisk at lave den selv. Prøv f.eks. en af mine yndlingsopskrifter - Vaniljeis med pistacie-krokant eller brug blot opskriften som inspiration og tilføj din egen yndlingssmag”
 
Servér isen i de smukke dråbeformede skåle fra Mette Blomsterberg. Køb dem her
 
 
 

Er du også vild med Mette Blomsterberg? Så prøv også hendes lækre gulerodsmuffins