medaljer
Desserter

Medaljer fra "Den store bagedyst"

af Helle Rosenkrantz 7. oktober 2021
Foto: DR
Her får du opskriften på medaljer som set i finalen af "Den store bagedyst". Den hemmelige udfordring bød på hele 3 kager. Medaljer, napoleonshatte og citrontærter. Her får du opskriften på medaljer!
6 stk

Mørdej

  • 450 g. hvedemel
  • 150 g. flormelis
  • Korn af 1 stang vanilje
  • 225 g. smør
  • 1-2 æg

Vaniljecreme

  • 2 ½ dl sødmælk
  • Korn af 1 stang vanilje
  • 35 g. sukker
  • 20 g. majsstivelse
  • 50 g. æggeblommer

Hindbærsylt

  • 100 g hindbær
  • 100 g syltesukker
  • Lidt citronsaft

Glasur

  • Flormelis
  • Æggehvider
  • Rosa pastafarve

Flødeskum

  • ½ l fløde

Chokoladefaner

  • Tempereret chokolade - samme som der bruges til napoelonshattene.

Medaljer 6 stk.

Den hemmelige udfordring stod ikke bare på en enkelt kage, men på hele 3 forskellige kager. Og selvom alle 3 kager var lavet af mørdej var det noget af en mundfuld for de 3 finalister. Pernille var den der trak det længste strå og blev udråbt som den, der havde lavet de bedste medaljer. Her får du opskriften på de skønne og smagfulde medaljer.

Opskrift - sådan laver du medaljer

  1. Mørdej: Alle ingredienserne æltes hurtigt sammen til en ensartet mørdej. Stil dejen koldt i en halv time inden udrulning. Udstik og bag 12 mørdejsbunde med en blomsterformet udstikker på ca. 7 cm.

  2. Vaniljecreme: Pisk vaniljekorn, sukker, og majsstivelse med en smule mælk. Tilsæt æggeblommer. Kog resten af mælken og tilsæt blandingen. Køl ned. Pisk.

  3. Hindbærsylt: Kog i 3-5 minutter og køl ned.

  4. Glasur: Pisk til glasuren stopper med at flyde - giv den en sart rosa farve.

  5. Flødeskum: Pisk fløden til en sprøjtefast flødeskum.

  6. Chokoladefaner til pynt til medaljer: Hæld tempereret chokolade på et stykke kageplast 20x8 cm. Fordel med en paletkniv. Inden chokoladen sætter sig, ridses chokoladen diagonalt, så der dannes trekanter på 8x3 cm. Kageplasten bues på den lange led og placeres i et krus eller lign, der kan holde den buede facon, mens chokoladen sætter sig. Tag den størknede chokolade af plasten og knæk forsigtigt fanerne af.

  7. Opbygning af medaljer: Sprøjt en fin cirkel af glasur ovenpå de mørdejsbunde, der skal være top, men efterlad en kant af mørdej synlig hele vejen rundt, og lad glasuren størkne. Sprøjt en høj ring af flødeskum med en stjernetylle på nederste mørdejsbund. Fyld lidt hindbærmarmelade i og fyld op med vaniljecreme. Læg bunden med glasur på kagen, og sæt en top af flødeskum ovenpå. Placer heri et hindbær og drys med en smule frysetørret hindbær. Til sidst fæstnes en chokoladefane i flødeskummen, så den rejser sig flot fra kagen.

TIP: Opskriften giver rigeligt mørdej. Eventuelle rester af mørdejen kan bruges til napoleonshatte eller citrontærte!

Andre lækre opskrifter