Desserter

Marengsbund med chokoladefyld og Daim

Denne her lækkerbisken gør dig helt sikkert populær hos både familie og venner. Sprød marengs med lækkert chokoladefyld og Daim - MUMS! Få opskriften her

Marengsbund

4 æggehvider
1/4 tsk salt
250 g sukker
2 tsk maizena
1 tsk hvidvins- eller bæreddike

Fyld

250 g kogechokolade
3 dl piskefløde
2 æggehvider
2 æggeblommer
2 spsk sukker
1 dobbelt daim-chokolade

 

Opskrift - sådan laver du marengsbund med chokoladefyld og Daim

 
 

 

1. MARENGSBUND: Pisk æggehviderne med salt til skummet danner stive toppe. Tilsæt sukker, lidt af gangen. Pisk til blandingen er blød og blank og alt sukkeret er opløst (10-12 minutter). Ikke for længe, da det så bliver grynet.
 
2. Vend forsigtigt maizena og eddike i med en ske. Læg bagepapir i bunden af en kageform, ca 20 cm. Hæld blandingen i formen.
bag ca 1 time ved 160 grader til bunden er sprød på ydersiden og lys cremefarvet. Sluk ovnen og lad bunden stå i ovnen til den er helt afkølet.
 
 
3. FYLD: Pisk hviderne stive. Pisk blommerne med sukkeret. Smelt chokoladen i vandbad.
 
4. Pisk fløden stiv. vend smeltet chokolade, æggeblommer og til sidst hvider i. Rør forsigtigt rundt til det er en jævn masse.Tilsæt hakket Daim-chokolade og rør igen forsigtigt rundt.
 
5. Hæld moussen over den afkølede bund i springformen og glat ud langs kanter og på toppen, så kagen bliver jævn og fin. Sæt kagen på køl til moussen er stivnet.
 
6. Pynt med 50 g kogechokolade, makroner og bær.
 
 
 
Læs mere om: